Komentari na vest

Naših 119 ili srpske 24 medalje: Rvanje najtrofejnije, strašan niz vaterpolista

M

Malo po malo

pre oko 2 meseca

Postasmo i zemlja tekvandoa. Srbijo među šljivama...
М

МауроСрб

pre oko 2 meseca

Подршка за нашу Сару Ћирковић! Република Српска чека медаљу!
G

Gostv38282

pre oko 2 meseca

Devojka iz Podrinja,Zvornik-Bratunac
S

SezonskaJakarta

pre oko 2 meseca

Kako bih pronašao ikakav trag nastupa Aleksandre Ivošev u Atlanti, logično, morao sam ukucati Aleksandra. Na to mi je u pretrazi prvo izašlo Bursać (nije sestra od Nikoletine), pa Prijović, Mladenović, Radović i Subotić (piše: personality). Ne da li sam, nego koliko puta sam opsovao. Kao da je neko na sto spustio blam kentu u ružičastoj boji. Kada ukucate i prezime, pojavi vam se fotografija mlade pank-rokerke koja je 1996. bila naš ubedljivo najuspešniji sportista u Atlanti (dve medalje, relativno niotkuda, budući da je Sanja prethodno obarala i svetski juniorski rekord). Raskopčana kockasta košulja preko majice, sve sa manjkom zlata oko vrata, kao da priziva jedinu zlatnu medalju za Srbiju sa te Olmpijade. I "ode" Džakarta na YouTube, gde ni snimak ne nađe. Sigurno barem nešto postoji u nekoj od svega dve do tri emisije sa jednom od najuspešnijih srpskih sportiskinja svih vremena, ali već me je zgadilo pet minuta koliko je ukupno zvanična strana Olimpijskog komiteta posvetila našim sportistima u Atlanti. Na tom snimku više je prisutan Zoran Lilić nego Sanja, a Muhamed Ali, tada već izuzetno teško bolestan, gotovo minut nosi plamen, pa se fotografiše sa našim košarkašima. Aleksandra Ivošev ima nekoliko dece iz braka sa jednim od poznatijih članova grupe Atheist Rap. Mnogi bismo se složili sa tim da vrhunski rezultat i jeste kvalitetna porodica. Ali, da u Srbiji, ne u Turskoj, ne na porno sajtu, prvo u pretrazi izlazi sijaset ... ... €&$ kojekakvih, a ne sportistkinja godine, ne obična sportiskinja godine, nego osvajačica dve medalje sa prve naše Olimpijade nakon sankcija, mučne inflacije, ratova, sloma kulturnih vrednosti, uspona kriminala i pornićarki na svim stranama ... Ne smeje se Srbija sopstvenom narodu. Čine to oni koji su ispromovisali najveće bezvrednosti kao neki pokazatelj kvaliteta.
1

1234567890V

pre oko 2 meseca

Ako ne sumnjate u naše vaterpoliste, žašto niste imali novinara na njihovoj konferenciji pred polazak u Pariz?
P

PONOS SRBIJE

pre oko 2 meseca

Najbolji košarkaš današnjice je rastao uz Partizan, a najboljer teniser i verovatno sportista ikada je počeo u Partizanu. U fudbalu je najbolji strelac reprezentacije ikada Partizanovo dete, a uskoro će tako biti i u košarci ako već nije. I ničiji komentari i lajkovi to neće promeniti.
Z

ZAKLJUČAK

pre oko 2 meseca

Partizan stvara svetske asove, a u dresu Srbije su najefikasnija Partizanova deca.
I

Igi56

pre oko 2 meseca

Ako su te medalje osvajali Slovenci, Hrvati ili Makedonci onda to nisu “nase” medalje. Mozemo mi da prisvajamo sta hocemo ali pod srpskom zastavom imamo 24 medalje koje su osvojili Srbi ili sportisti koji se takmice pod srpskom zastavom. To je kao da kazes da su uspesi Jugoplastike hrvatski a ustvari su jogoslovenski. Malo realnosti ne bi skodilo.
č

činjenica

pre oko 2 meseca

Koji su to Slovenci i Hrvati bili u košarkaškoj ekipi od 1995 pa na dalje ili u odbojkaškoj iz Sidneja 2000?Sve medalje nakon 1995 su isključivo srpske jer su ih osvajali srpski sportisti sa marginalnom ulogom 1 ili nijednog Crnogorca.
o

opet kontra

pre oko 2 meseca

Vlado Vujasinovic i kvisko vujevic ne da nisu bili marginalni vec cesto kljucni igrači...Šćepanović i Drobnjak su ucestvovali u vise osvojenih kosarkasih medalja
A

Ako cemo realno

pre oko 2 meseca

Mozemo mi da prisvajamo i da se kitimo tudjim perjem i nasledjivanjem. U realnosti Imamo 24 medalje, a Hrvati od osamostaljenja 52, vise nego duplo vise a duplo ih manje. I redovno se takmice u vise disciplina od nas, kao i sada kada imaju manje sportista na OI. Takodje, priznajemo samo sportove u kojima se mi takmicimo, ostale podcenjujemo, a eto, najveci broj medalja imamo u tekvandou. Dvostruki arsini. Sportski talenat podrazumeva sto veci broj medalja u sto vise disciplina jer to pokazuje da je nacija sportski svestrana. Slovenija? 90 sportista su poslali, a imaju 2 milona ljudi. A mi i dalje verujemo da smo neka sportska velesila.
G

Gostimirko

pre oko 2 meseca

Nije tacno da su 24. Ajde ponovo prebroj od 1992.do sada (kada nisu bili Hrvati, Slovenci, Bosnjaci) pa se javi.
i

istina.

pre oko 2 meseca

plus smo nevezano za olimpijadu apsolutna truba u fudbalu, a ceo svet je za Hrvatsku prvo cuo preko fudbala....
G

Gostimirko

pre oko 2 meseca

Istina :) Dobro je hrvat o fudbalu u kojem imate O trofeja. Srbija ima CRVENU ZVEZDU SAMPIONA SVETA I EVROPE u tom sportu. Nek niko ne zna za Novaka Đokovića u svetu. Odmori malo krompirko sa nula trofeja u tom sportu koji spominješ.
i

ima zvezda

pre oko 2 meseca

sa prosineckim i ostalima...hrvati imaju vise medalja kako god, rukomet, sandra perkovic , vlasic, kostelic na zimskim olimpijadama gde mi retko i posaljemo nekoga.. nema potrebe za ljubomorom..klubovi su klubovi, ima i jugoplastika 3titule prvaka evrope, pa cibona..mozes tako unazad sto godina..
G

Gost 111-999

pre oko 2 meseca

Dvoranski sport od raspada Juge odbojka ima finale u obe kategorije.Muško zlato je jedino zlato sa OI iz dvoranskog ekipnog sporta u tom periodu.
G

Gost 38287

pre oko 2 meseca

Te medalje Jugoslavije ne zanimaju nikoga Sjajni smo bili sa Draženom Petrovicem ...
n

nbg82

pre oko 2 meseca

Dobri moji Mocartasi, ne znam koliko ko izvaljuje ali Euro je zavrsen pre 15 dana, pa slobodno maknete tu sekciju sa apikacije i dodate OI, samo kazem...
С

СРБИН007

pre oko 2 meseca

СРПСКИХ 119!!! УН и МОК, признају Србију као једину наследницу свих медаља југе, из једног разлога јединог,јер је једино Србија била држава пре 1918,истина била је и црна гора,али као Српска држава-98 % декларисаних Срба! Нико се не одриче своје прошлости као Срби,зато и јесмо ту где смо,на путу за нестајање! Није Србија настала 2006 нити 2008 била први пут на ОИ.Ако ништа,бар је Београд био главни град свих тих разноразних назива од 1918-те!
P

Pakal II

pre oko 2 meseca

To su naše medalje, zovite ih kako hoćete. Srbija je pravni sukcesor SR Jugoslavije i SFR Jugoslavije. Sve te medalje pišu se nama.
q

qwdqwdqwdqwdqwdqwdqwdqwd

pre oko 2 meseca

ma manite se bre vise te jugoslavije ,to samo intresuje ove postkomunisticke generacije od 60+ godina