Milan Golubović (©Starsport)
Milan Golubović (©Starsport)

Golubović napustio Vošu, seli se u Mađarsku

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 11:35

Posle godinu dana u redovima srpskog šampiona desni bek je potpisao za Tatabanju

Iako je imao ugovor sa Vojvodinom do juna 2025. godine, Milan Golubović je napustio redove srpskog šampiona. Lale su odlučile da poverenje na desnom beku daju Jovici Nikoliću i Milanu Miliću koji će činiti naredne sezone tandem levorukih spoljnih igrača.

Golubović se seli u Mađarsku, u redove trećeplasiranog tima u tamošnjem šampionatu, Tatabanje. Klub iz komšiluka, koji je prošle sezone predvodio srpski strateg Dragan Đukić, predstavio je Srbina kao novo pojačanje.

Izabrane vesti

On je rođen 2000. godine. Imao je dobre role u Vojvodini prošle sezone, ali je u finišu pao u formi, pa su se u srpskom šampionu odrekli njegovih usluga. Levoruki bek igraće opet Ligu Evrope. Golubović će imati jaku konkurenciju na svojoj poziciji u vidu povremenog hrvatskog reprezentativca Matea Maraša. Pre dolaska u Novi Sad branio je boje pančevačkog Dinama.

Vojvodina je dovela zasad šestoricu novajlija – levog beka Milana Jovanovića (Metaloplastika), Brazilca, srednjeg beka Žoaa Pedra da Silvu (ĆSM Bukurešt), Slovenca, pivotmena Mihu Kavčića (Olimpijakos), Egipćanina, levo krilo Ahmeda Sesu (Al Ahli), pivotmena Branka Predovića (Gorenje Velenje) i Hrvata, desno krilo Frana Miletu (Vinhorst). Produženi su ugovori sa golmanom Franom Lučinom i desnim bekovima Jovicom Nikolićem i Milanom Milićem.

Slanu baru su napustili, osim Golubovića, trojica pivotmena – Luka Rogan (Lajpcig), Nemanja Ratković (Partizan) i Živan Pešić (Ohrid), desno krilo Darko Milenković (Lokomotiva Pirna), dok deo crveno-belih naredne sezone neće biti ni bekovi, Tunišanin Mohamed Aziz Aidi i Branko Tomić. I dalje je neizvestan status juniorskog reprezentativca Srbije Sime Šijana.

Umesto Đukića novi trener Tatabanje je mladi Španac Kristijan Ugalde koji se sa terana seli na klupu tima koji je dugo godina treći u Mađarskoj, iza neprikosnovenih učesnika Lige šampiona, Vesprema i PIK Segeda. Tatabanja je osim Golubovića predstavila i Poljaka, levog beka Damijana Pržitulu koji dolazi iz Gornjika iz Zabžea.

Prošle sezone u Tatabanji igrao je iskusni srpski pivot Uroš Vilovski koji je prešao u novog člana elite, ambiciozni Đer čija je prva zvezda slovenački as Dean Bombač.


tagovi

RK VojvodinaMilan GolubovićRK Tatabanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara