Milan Milić, Fran Lučin i Jovica Nikolić (©Starsport, ©srl.rs)
Milan Milić, Fran Lučin i Jovica Nikolić (©Starsport, ©srl.rs)

Voša kompletirala roster za narednu sezonu: Nikolić, Lučin i Milić produžili saradnju

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 16:18

Trio ostaje u crveno-belom dresu šampiona, saznaje Mozzart Sport

Titula je osvojena, 11. u nizu, na međunarodnom planu je napravljen odličan rezultat, plasman u Top 16 Lige Evrope, gol je falio za Top 12, od domaćih trofeja nedostaje samo Kup Srbije koji je završio u Humskoj, a agilno rukovodstvo rukometaša Vojvodine na čelu sa potpredsednikom Markom Vujinom i direktorom Darkom Jevtićem već je sklopilo mozaik za narednu sezonu.

Posle šestorice pojačanja - Milana Jovanovića (Metaloplastika), Brazilca Žoaa Pedra da Silve (ĆSM Bukurešt), Slovenca Mihe Kavčića (Olimpijakos), Branka Predovića (Gorenje Velenje), Egipćanina Ahmeda Sese (Al Ahli) i Hrvata Frana Milete (Vinhorst, Nemačka), crveno-beli su rešili i pitanje igrača kojima je istekao ugovor na kraju ove sezone.

Izabrane vesti

Kako saznaje Mozzart Sport jednogodišnju saradnju sa Lalama dogovorili su i desni bekovi Jovica Nikolić i Milan Milić, kao i hrvatski internacionalac, golman Fran Lučin.

Nikolić se krajem februara vratio u staro jato posle godinu i po u Velcaru, od toga 10 meseci pauze zbog povrede kolena. Pokazao je u finišu sezone da se vraća u nekadašnju formu. Novosađanin bi trebalo da čini tandem na poziciji desnog beka sa Milanom Milićem koji se početkom prošle sezone teško povredio u meču Lige Evrope sa španskom La Riohom. Opravak posle operacije ligamenta kolena ide dobro i on bi u avgustu trebalo da se stavi na raspolaganju treneru Borisu Rojeviću.

Milan Golubović ima ugovor sa Novosađanima i za narednu sezonu, ali bi mogao ovog leta da napusti Slanu baru. Redove Lala napustili su bekovi, Tunišanin Mohamed Aziz Aidi i Branko Tomić.

Subota, 15.00: (1,40) Magdeburg (8,50) Olborg (3,60)

Golmanski tandem se ne menja. Andreju Trnavcu koji ima ugovor do 2026. godine pridružio se i Riječanin Fran Lučin.

Ugovore sa Novosađanima imaju nosioci igre iz prošle sezone - Petar Đorđić, Boris Puhovski, Vukašin Vorkapić i defanzivni specijalisti, reprezentativci Miljan Vukovljak i Miljan Pušica. U taboru šampiona mnogo očekuju od srednjeg beka Stefana Dodića koji će biti spreman za početak priprema krajem jula (ove sezone odigrao samo jedan meč u dresu Vojvodine u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde u Šumicama).

Voša ostaje bez sve trojice pivotmena iz prošle sezone. Luka Rogan je zimus potpisao dvogodišnji ugovor sa Lajpcigom (šampion Srbije dobio 80.000 evra za obeštećenje), Živan Pešić se seli u Ohrid, dok je Nemanja Ratković novi rukometaš Partizana. Desno krilo Darko Milenković je otišlo u nemačkog četvrtoligaša Lokomotive iz Pirne, kluba iz Saksonije gde je dugo godina trener Dušan Milićević.

I dalje je otvoreno pitanje učešća Vojvodine u Evropi naredne sezone, a to bi trebalo da se zna sledeće nedelje posle F4 Lige šampiona u Kelnu. Najverovatnije će Lale i naredne sezone da igraju u Ligi Evrope, a cilj kluba je Liga šampiona od sezone 2025/2026, kada bi elita trebalo da se proširi sa 16 na 24 kluba.



tagovi

RK VojvodinaMilan MilićJovica NikolićFran Lučin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara