Boris Rojević (©srl.rs)
Boris Rojević (©srl.rs)

Rojević: Za Ligu šampiona treba nam bar duplo više novca, Partizan tri do četiri puta podigao budžet

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.24. | 15:11

Trener Novosađana za klupski sajt govorio o prelaznom roku, ambicijama srpskog prvaka u Evropi, najvećem rivalu u domaćim okvirima sledeće sezone

Iza Vojvodine je još jedna sjajna sezona. Čak tri od mogućih pet trofeja je završilo na Slanoj bari. Osvojeno je domaće prvenstvo, uz pehare u Svesrpskom kupu i Superkupu Srbije. U Ligi Evrope stiglo se do Top 16, a malo je falilo i za korak više.

O svemu tome, ali i o rekonstrukciji tima, o dugoročnom projektu Lige šampiona, za klupski sajt (rkv.rs) govorio je trener Boris Rojević koji obavlja i funkciju selektora Srbije od kraja februara.

Izabrane vesti

Još jedna trofejna sezona. Kako gledate na nju gde smo videli sjajnu završnicu u plej-ofu, a sve posle poraza na penale u finalu Kupa Srbije?

Kada podvučemo crtu jedna fenomelna sezona jeste iza nas gde smo prvi put u istoriji ušli u Top 16 Lige Evrope. Osvojili tri trofeja i nesrećno izgubili u Novom Sadu u finalu Kupa Srbije. Zaista ni malo nije lako cele godine biti u regularnom delu prvi, potom u plej-ofu odigrati sa maksimalnim učinkom jer i ove sezone, poput prethodne, imali smo učinak od 4:0 u plej-of seriji. Srećni odlazimo na zasluženi odmor”, rekao je Rojević.

U Evropi ste bili blizu Top 12 faze. Jedna lopta delila vas je do nokaut faze. Koliko je Vojvodina blizu ili daleko od evropskog vrha?

Sigurno da će žreb mnogo toga odlučivati u narednoj sezoni jer koliko čujem, nepravedno, idemo u kvalifikacije za Ligu Evrope, iako smo dve godine odigrali neverovatno u Evropi, pobedili takve protivnike kao što su Kadeten, Silkeborg, La Rioha. Ne bih pričao koliko smo blizu evropskog vrha, ali ono što znam jeste da ja želim da svake godine napredujemo, da idemo korak više. Danas, u sportu uopšte, budžet i novac mnogo toga diktira. Nadam se da ćemo i ove godine, ako nas pogleda i žreb, jer u sportu treba i sreća, da idemo u Top 12 ili Top 8 Lige Evrope”.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Vojvodina na svake dve sezone izbaci po jednog vrhunskog igrača, reprezentativca, koji završi u Bundesligi. Najnoviji primer jeste pivotmen Luka Rogan.

Radi se o jednom, prvenstveno, jako dobrom momku, učeniku generacije. O sjajnom rukometašu koji sa svega 20 godina već igra za A reprezentaciju Srbije i odlazi zasluženo put najbolje lige na svetu. Želim mu svu sreću i rukometna Srbija će tek puno dobiti od njega”.

Postoji projekat koji se zove Liga šampiona za Vojvodinu. Da li je to realno u narednim sezonama?

Sigurno da trenutno budžet najmanje mora da bude duplo veći kako bismo mogli da pariramo na tržištu igrača sa najboljim klubovima u Evropi. Naravno, Vojvodina mora prvo da osvoji novu titulu, da ponovo bude prvak Srbije, kako bi uopšte imala neki san o Ligi šampiona. Ali moramo istaći da će to biti jako teško jer je Partizan najmanje tri do četiri puta podigao budžet. Dolaze mu sjajni igrači i neće nam biti lako jer jako je teško i naporno braniti svake sezone šampionsku titulu. Tako da prvo moramo biti prvaci svoje zemlje, pa istovremeno odigrati novu dobru sezonu u Evropi, a onda se nadati ulasku u Ligi šampiona”.

Reforma tima Vojvodine. Mnogo odlazaka i dosta dolazaka. Da li ste zadovoljni?

Zadovoljan sam timom. Sigurno nam treba još jedan kvalitetan pivotmen jer u današnjem rukometu bez trojice kvalitetnih igrača na crti koji igraju i u odbrani teško je igrati na tri fronta. Mislim da smo dosta jači nego prošle godine, prvenstveno na poziciji srednjeg i levog beka. Velika želja svih nas u klub, ali i njega lično, jeste povratak Milana Jovanovića koji četiri godine zbog povrede nije igrao rukomet i polako se vraća, tako da mislim da je to prava odluka i za njega, za klub, a i za reprezentaciju. Stigao nam je i desno krilo Fran Mileta, dugogodišni igrač Neksea, jedan brzonogi igrač koji jako dobro kažnjava iz dobre odbrane. Na srednjem beku smo dobili brazilskog reprezentativca Pedra i sve ove godine smo na toj poziciji igrali sa igračima kojima je prirodna pozicija levi bek i malo se to osetilo u tranziciji lopte. Pedro bi trebalo da poveže redove između bekova. Ahmed Sesa, na levom krilu, egipatski reprezentativac, moja velika želja gde sam ga dve godine gledao na dobojskom turniru sa energijom koja je nama potrebna. Doveli smo i 21-godišnjeg Branka Predovića, Crvenčanina, pivotmena, koji može još da napreduje. Tu je i nešto iskusniji Slovenac Miha Kavčić koji dolazi iz Olimpijakosa. Naravno veliki je i broj odlazaka. Promenili smo pola tima, trebaće vreme da se to sve uigra”.

Mogu li Jovica Nikolić i Stefan Dodić da budu oni pravi?

Mi se tome jako nadamo, ne samo u klubu, već i u reprezentaciji. Stefan jeste izvanredan momak, veliki potencijal, nadamo se da će biti spreman za narednu sezonu. Sa Jovicom moramo biti vrlo strpljivi jer je bio 10 meseci van rukometa zbog povrede, ali biće on opet onaj stari”.

Plan za leto?

Svi su dobili dve nedelje pauze, osim onih koji su ranije završili sezonu i kreću na pretpripreme. Da se prvo svi dobro odmorimo, a onda nas čeka pakleno leto da se što bolje spremimo za naredne izazove”, istakao je Rojević.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------




tagovi

RK VojvodinaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara