Živko Gocić sa saradnicima (©Starsport)
Živko Gocić sa saradnicima (©Starsport)

Gocić: Sramota za vaterpolo! Izbacili su najboljeg na svetu, igrali smo pet na deset

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 11:16

„Nismo zaslužili da izgubimo utakmicu, momci su se borili kao ludi“, poručio je trener Novog Beograda

Na Maltu je Novi Beograd stigao kao osvajač triple krune. Pokorio je region i prigrlio sve trofeje u Srbiji. Na rezultatskom planu sezona je bila besprekorna, ali je u Ligi šampiona napravio korak unazad u odnosu na prethodna dva izdanja kada je bio finalista.

Neće se boriti za evropsku titulu, na nju će morati da pričeka još makar godinu dana. Možda bi sve bilo drugačije da nije bilo prekomerne upotrebe sile Filipa Filipovića, kako su arbitri okarakterisali odgurivanje ili udarac nogom. No, nije to bio jedini hendikep za novobeogradski klub. Rano je Alvaro Granados zaradio tri lične greške, dok Nikola Jakšić nije imao pravo nastupa zbog direktnoh isključenja u poslednjem meču druge faze Lige šampiona.

Izabrane vesti

Mnogo toga se nakupilo, a i pored toga je Novi Beograd odveo meč u peterce. Moglo je da ode i na drugu stranu. Glavni krivci zašto do toga nije došlo po mišljenju Živka Gocića su sudije.

„Kako sam video utakmicu? Kao poslednji mesec za moj tim. Došli smo na Maltu bez Jakšića zbog sudijske greške. Morali smo da igramo bez Jakšića, a onda VAR situacija... Ne znam šta se dogodilo. Izbacili su najboljeg igrača na svetu! Razlog je taj što su oni nešto videli“, poručio je Živko Gocić i u dahu nastavio:

„Veoma sam ponosan na moj tim, na igrače. Borili su se kao ludi, ekstremno. Ovo je sramotno za naš sport! Brutaliti, isključenja... Ne znam, stvarno. Moram i da čestitam Ferencvarošu, igrali su veoma dobro, ali večeras nismo zaslužili da izgubimo utakmicu, posle svega što smo videli. Želim sve najbolje Ferencvarošu sutra“.

Razočaran je bio Živko Gocić arbitražom u polufinalu Lige šampiona.

„Jedno je kada igrate šest na šest, a drugo kada igrate pet na šest ili pet na deset“, završio je trener Novog Beograda.

Srpskom i regionalnom prvaku je Balaž Njeki, trener Ferencvaroša, odao priznanje za sve učinjeno, pre svega za veliki povratak, iako je u tom trenutku bio bez trojice ponajboljih igrača u bazenu.

„Bila je sjajna utakmica, veoma lepa za sve, posebno gledaoce. Ali, ne i za trenere. Nije lako pobediti Novi Beograd, čak i kada je bez Jakšića, kada su Granados i Filipović isključeni. Normalna je stvar da posle brutalitija bude kompenzacija. Tako je uvek u sportu, tako je u vaterpolu“, rekao je strateg mađarskog giganta.

Dušan Mandić ga je očarao predstavom protiv bivšeg kluba.

„Jako sam ponosan na igrače, na Mandu. I dalje je jedan od najboljih igrača, svima je dokazao i pokazao da je najbolji“.

Nada se trener Ferencvaroša da će u finalu protiv Pro Reka konačno prekinuti neugodnu tradiciju i drugi put u istoriji podići prehar Lige šampiona.

„U finalu, kao i u polufinalu, ponekad nema taktike. Strast i emocije odlučuju na kraju, kao i veliki igrači. Nikada nismo pobedili Pro Reko, nadam se da ćemo probiti led. Imamo dan za oporavak i nadam se najboljem za moj tim“, podvukao je Balaž Njeki.



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK FerencvarošŽivko GocićBalaž NjekiDušan MandićFilip FilipovićAlvaro GranadosNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara