Dušan Mandić (©Starsport)
Dušan Mandić (©Starsport)

Mandić: Branio sam svako slovo imena i prezimena! Srećan sam što nisam u Novom Beogradu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 09:17

“Ovo mi je bila možda i najteža utakmica u životu, zatvorio sam jedno poglavlje”, kaže dvostruki olimpijski šampion

Nije bila potrebna nikakva specijalna psiho-fizička priprema Dušanu Mandiću za polufinale Lige šampiona. Specijalnu motivaciju je imao, dovoljno mu je bilo da se priseti šta ga je sve zadesilo u posednjim mesecima boravka u klubu.

Imao je to na umu kada je uskočio u bazen i odigrao najtežu utakmicu u životu. Jer, ovoga puta nije branio samo klupske boje Ferencvaroša, nego i ime i prezime, čast. Počastio je Novi Beograd sa pet golova, mirna mu je bila ruka i u penal-seriji. Bio je najbolji akter susreta i sa Ferencvarošem će sutra napasti titulu prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Udariće levoruki bombarder na još jedan bivši klub, na Pro Reko, no osećaj ni izbliza neće imati kakav je imao protiv Novog Beograda.

“Ovo mi je bila možda i najteža utakmica u životu. Priprema za ovaj meč je počela 10. jula prošle godine, kada sam došao u Ferencvaroš. Nisam ja večeras branio samo boje Ferencvaroša, borio sam se za svako slovo svog imena i prezimena, za svoju porodicu i decu, a sve zarad toga što se desilo. Mnogo sam srećan, presrećan sam što idemo dalje i što se ovo završilo kako se završilo. Čestitam svojoj ekipi i svima u klubu na neverovatnoj borbi. U Ferencvarošu se od prvog dana osećam kao kod kuće. Imamo malo odmora, pa da pokušamo da stignemo do trona”, rekao je Dušan Mandić za Sportklub na Malti.

Ni godinu dana kasnije dvostruki olimpijski šampion nije voljan da priča o svim detaljima i problemima sa kojima se suočavao tokom boravka u novobeogradskom klubu, gde je krajem druge sezone, nakon poraza od dubrovačkog Juga u polufinalu Jadranske lige, postao nepoželjan.

“Mislim da ne. Ja sam večeras završio priču vezanu za Novi Beograd. Zatvorio sam to poglavlje mog života, ne razmišljam o njima i mnogo sam srećan što nisam tamo. Ferencvaroš je sjajan, neverovatan tim”.

Priznaje da isključenje Filipa Filipovića njegov tim nije iskoristio kako je trebalo. Zaigrao je tada Novi Beograd mnogo bolje, uveo meč u peterce i, ipak, ostao bez trećeg finala Lige šampiona zaredom. Soma Vogel je glavom odbranio šut Dimitriosa Skumpakisa.

“Bili smo ujednačeni, imali smo pad, nadoknadili minus od dva gola, napravili preokret. Isključenje Filipovića nam očigledno nije išlo na ruku. Rival je igrao mnogo bolje, stigao je do petaraca, ali sreće u sportu nema, ona se zaslužuje”, završio je Dušan Mandić.



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK FerencvarošVK Novi BeogradDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara