Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Teži poduhvat od prethodna dva: Biće pakleno Novom Beogradu bez Jakšića u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 16:42

Opcija manje u prvom meču na Fajnal-foru Lige šampiona za Živka Gocića na bekovskoj poziciji, na dva metra, ali i u šutu spolja

Nijednog trena, još od prvog sklapanja tima snova, nisu iz novobeogradskog kluba okolišali: konačni cilj velikog projekta i najveća želja je trofej Lige šampiona. Sa Igorom Milanovićem kao trenerom najmlađi srpski šampion dogurao je do velikog finala sa Pro Rekom i peteraca. Srebrnina je bila utešna nagrada, baš kao i prethodne sezone sa Živkom Gocićem u ulozi dirigenta. Ovoga puta će mu biti još teže.

Sistem je promenjen i grad domaćin. Umesto u glavnom gradu Srbije, završnica Lige šampiona igra se na Malti, a ono što posebno otežava posao Novom Beogradu je što će u polufinalu protiv Ferencvaroša biti bez Nikole Jakšića. Biće to paklen poduhvat.

Izabrane vesti

Neopreznost, pogrešna procena sudija ili nešto treće, udaljili su Nikolu Jakšića iz polufinalnog dvoboja. Neće se naći u bazenu protiv kluba za koji je nastupao u protekloj deceniji i osvojio Ligu šampiona. U poslednjem kolu druge faze elitnog klupskog takmičenja zaradio je isključenje sa pravom zamene i automatski je ispao iz kombinacije za duel sa mađarskim gigantom.

U trenutku kada je već bilo jasno ko je pobednik u Reku, gradiću na obali Đenovskog zaliva, jer je domaćin vodio 15:7 protiv Novog Beograda, kapiten srpske reprezentacije zaradio je crveni kartom. Arbitri Gad Švarc i Frank Ome su pokazali da je bilo prekomerne upotrebe sile, da je Nikola Jakšić bio preoštar u poslednjem minutu.

Nikola Jakšić (©Starsport)Nikola Jakšić (©Starsport)

Crveni karton povukao je utakmicu neigranja, pa će Živko Gocić imati opciju manje na bekovskoj liniji, ali i na dva metra, kao i u šutu spolja. Nikola Jakšić jedna je od najbitnijih karika u lancu novobeogradskog kluba, ima džinovski uticaj na igru u oba pravca. Njegovo odsustvo biće veliki hendikep za srpskog i regionalnog prvaka.

Prođe li Novi Beograd u treće finale Lige šampiona zaredom, pronađe li put i način da umanji doprinos Dušana Mandića, Edoarda di Some i plejade mađarskih vaterpolista, za finale će dobiti ‘pojačanje’ iz sopstvenih redova – svežeg i odmornog univerzalca, primoranog da preskoči prvu ‘biti ili ne biti’ utakmicu.

FAJNAL-FOR LIGE ŠAMPIONA (MALTA):

Sreda

19.00: Pro Reko – Olimpijakos

21.00: Ferencvaroš – Novi Beograd


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK FerencvarošŽivko GocićNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara