(©RSS)
(©RSS)

Rojević proba olimpijske nade

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 20:39

Na spisku neki sadašnji reprezentativci i potencijalni u narednom periodu

U olimpijskoj godini, srpska rukomtna reprezentacija neće nastupati u Parizu, ali strateški plan izgradnje tima za Olimpijske igre 2028. godine u Los Anđelesu počinje sa realizacijom već ovog juna.

Selektor Orlova Boris Rojević koristi svaku priliku da radi sa igračima koji predstavljaju sadašnjost, ali i budućnost srpskog rukometa, pa će se i 12. juna, van obaveznih termina, okupiti selekcija kojoj je dat radni naziv “Olimpijski tim”.

Izabrane vesti

Klupska sezona je gotova i imao sam priliku da ovih nekoliko meseci pratim sve momke koji u budućnosti mogu konkurisati za tim, a ovo je bila idealna prilika da provedemo nekoliko dana zajedno i da započnemo proces implementacije principa igre i u širem okviru od onoga za šta smo imali priliku u pripremama za dvomeč sa Špancima. Momci će odraditi tri treninga i odigrati kontrolnu utakmicu sa juniorskom reprezentacijom, tako da će ovo okupljanje imati višestruki značaj. Od mog dolaska na poziciju selektora pričali smo o dugoročnim planovima i vreme je da taj proces izgradnje tima za Los Anđeles počne”, rekao je Rojević.

Selekcija se okuplja 12. juna u Staroj Pazovi.

Na spisku su:

GOLMANI: Andrej Trnavac (Vojvodina), Milan Bomaštat (Šartr), Luka Krivokapić (Puerto Segundo)

LEVA KRILA: Marko Nikolić (Krka), Uroš Simić (Metaloplastika)

PIVOTI: Branko Predović (Vojvodina), Marko Jevtić (Bidasoa Irun), Nikola Stefanović (Tikveš)

DESNA KRILA: Nemanja Jović (Partizan), Uroš Kolundžić (Dinamo Pančevo)

BEKOVI: Stefan Petrić (Vardar), David Knežević (St. Otmar), Dario Đenadija (Sloga Doboj), Nikola Kovačević (Partizan), Mirko Đurović (Benidorm), Ognjen Cenić (Nekse), Nikola Stamenković (Dinamo Pančevo), Jovica Nikolić (Vojvodina), Uroš Kojadinović (Tuluz), Veljko Stanojević (Krka).


 


tagovi

Boris RojevićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara