Dražen Luburić (©FIVB)
Dražen Luburić (©FIVB)

Luburić: U Argentini smo poboljšali atmosferu, ljudske odnose, energiju...

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 12:44

Iskusni korektor bio je najzapaženiji u pobedi protiv Holandije

Odlično izdanje Dražena Luburića poguralo je Srbiju ka pobedi protiv Holandije. Odbojkaši su ovaj obračun morali da dobiju kako bi ostali u igri za Olimpijske igre. Uspeli su da zabeleže maksimalni trijumf i tako se približe Kubi na pet poena razlike...

Na terenu su svi uživali, posebno raspoloženi Luburić.

Izabrane vesti

"Bilo je veoma dobro. Malo smo analizirali našu igru posle turnira u Brazilu. Imali smo vremena da to popravimo u Rosariju u Argentini. Tamo smo proveli nedelju dana i iskoristili smo to vreme za manje popravke i tehničko-taktičke, a i u samom odnosu na terenu. Mislim da je druga utakmica protiv Argentine u Rosariju mnogo donela u poboljšanju atmosfere, ljudskih odnosa među nama, energije... To nam je donelo mnogo dobrih stvari", rekao je u izjavi za OSS Dražen Luburić.

Lale su direktni konkurenti - tako da trijumf ima još veću važnost.

"Veoma bitna pobeda, pogotovo 3:0 jer znamo da Holandija svakome može da pomrsi račune. Drago mi je što smo zaustavili njihovo najjače oružje - Nimira u prva dva seta. Kad se on razigrao bilo je već kasno. Pavle Perić je u završnici imao sjajne servise... Svako je doprineo ovoj pobedi koliko je mogao i to je na kraju bilo dovoljno za 3:0".

Danas je slobodan dan, a sutra je na programu duel sa Amerikancima.

"Treba da se odmorimo, da bismo bili sveži jer nas čekaju tri utakmice u tri dana. Mislim da treba da uđemo rasterećeno protiv SAD, ali maksimalno motivisano i energično. Ako ne zabeležimo pobedu, makar da zadržimo kontinuitet dobre igre - jer će nam biti potrebno za naredne dve utakmice u Kanadi, a i za treći turnir".

Zadovoljan zbog trijumfa bio je i najiskusniji as Marko Podraščanin.

"Dali smo sve od sebe. Lepo smo se pripremili s obzirom na to da smo bili u Argentini i igrali dve utakmice tamo", izjavio je za OSS Marko Podraščanin. "Pohvalio bih celu ekipu, koja nije odustajala iako smo bili u poslednjem setu u zaostatku od tri ili četiri poena... Međutim, sjajni servisi Perića, a pre toga... Pohvalio bih svakako libera Ristića koji je odigrao savršenu utakmicu - njegovu prvu. Rekao sam: Momčino, samo tako nastavi".

Trebalo bi Srbija kompletna da dočeka naredni duel kompletna...

"Očekujemo da nam se vrati Kapur sutra ili prekosutra i da se dobro pripremimo za poslednja tri rivala. To su Amerika, Argentina i Kanada. Još smo u trci s obzirom na to da su Kubanci izgubili, a mi dobili devet bodova. Idemo korak po korak, da dobro spremimo Amerikance i probamo da ih načnemo", podvukao je Podraščanin.



tagovi

Dražen LuburićMarko PodraščaninMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara