TREĆA SMENA: Najtrofejniji ekvadorski klub traži osvetu za poraze u Libertadoresu

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Da razjasnimo odmah, Konfijansi ne gostuje velikan iz Rio de Žaneira, već Botafogo iz Sao Paula koji uglavnom nastupa u nižim rangovima brazilskog fudbala. Sredinom avgusta Panteri su savladali Konfijansu na svom terenu, a uoči ovog duela Zmajevi iz industrijske četvrti važe za favorita. Razlog je taj, što se Botafogo izrazito muči sa stvaranjem šansi i realizacijom, a to potvrđuje samo 12 postignutih golova na 20 utakmica.

BARSELONA – INDEPENDIJENTE DEL VALJE, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Najtrofejniji klub Ekvadora ugostiće vicešampiona iz 2013. Barselona je na gostovanju Almedu u prošlom kolu propustila priliku da se pozicionira na čelu tabele, pošto je poražena 1:1. Bolju uvertiru imao je ove sezone vrlo neubedljivi Independijente pošto je kod kuće savladao Deportivo Kuenku 2:1. Ove sezone igrali su u istoj grupi u Kopa Libertadores, gde je oba puta bio bolji Del Valje ukupnom gol razlikom 5:0. Dakle, i pored toga što je Barselona neuporedivo veći klub, u poslednjih šest međusobnih okršaja pobeđivali su crno-plavi, uz po jedan poraz i remi.

DEPORTIVO PEREIRA – MILJONARIOS, 00.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Pala je Amerika Kali u velikom kolumbijskom derbiju pre skoro tri dana, pa zašto ne bi pala i Pereira – za nastavak serije nepobedivosti i proboj u zonu koja vodi u sledeću fazu. Pereira je treći najslabiji napad prvenstva, pa će gosti moći da se fokusiraju na opsadu protivničkog gola. Kada odmeravaju snage, ovi rivali ne preteruju sa golovima. Poslednji put ih nije bilo, pre toga je Miljonarios vezao dve pobede sa po 2:1, a nešto ranije odigrali su 1:1.

SANTA FE – TOLIMA, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Tolima je u poslednjem odmeravanju snaga uništila Lavove 4:0 i oni su sada željni osvete. Dodatno motiviše to što će se u slučaju trijumfa izjednačiti sa Tolimom na čelu tabele sa po 37 bodova. Ukoliko pretrpe novi poraz od bordo-zlatnih neće biti lako nadoknaditi šest bodova zaostatka. Oba tima su se pobedama zagrejala za međusobni meč – Tolima je slavila protiv Čika 2:0, Santa Fe je porazi Independijente Medeljin 3:0. Od 2017. pa na ovamo poprilično su izjednačeni u međusobnom skoru – četiri trijumfa Tolime, tri remija i tri pobede Santa Fea.

DIJAZ – LIBERTAD, 00.45

(Fudbal, Paragvaj 1)

Nema Dijaz mnogo uspeha u duelima sa trećim najtrofejnijim klubom Paragvaja. U poslednjih 11 okršaja, jednom ga je pobedio, jednom iščupao dva boda i devet puta morao da mu čestita na trijumfu. Domaćin drži fenjer sa četiri poraza u isto toliko mečeva uz samo jedan postignut gol i šest primljenih. Samim tim mogao bi da se ponovi scenario iz nekog od prethodna tri duela kada je Libertad dobijao 2:0, 5:1, odnosno 3:1.

SPORTING KRISTAL – ALIJANCA HUANUKO, 00.00

(Fudbal, Peru 1)

Sporting Kristal spada u elitno društvo peruanskog fudbala. Posle Universitarija i Alijanse iz Lime, treći je najtrofejniji klub i pokušava da se dočepa titule koju je poslednji put osvojio 2018. godine. Odlično je startovao šampionat, sa maksimalnih 12 bodova i gol razlikom 10:3. Rival mu je ekipa koja je posle tri uvodna poraza konačno stala na nejake nožice i upisala prvi trijumf. Takođe, prethodna dva duela ovih rivala završavana su pobedama Sportinga 2:1.

JARAKUJANOS – LARA, 01.00

(Fudbal, Venecuela 1)

Na tabeli ih razdvajaju dva boda, a prednjači domaćin. Lara će svoje šanse bazirati na poprilično uigranoj odbrani koja posle sedam rundi ima samo četiri primljena gola. Samim tim, trebalo bi da na stadionu Florentino Oropesa u San Felipeu vidimo tvrdu utakmicu, kakve poslovično režiraju ova dva rivala. U poslednjih pet susreta jednom je bilo nerešeno, jednom je slavio Jarakujanos, dok je Lara bila bolja u tri navrata. Svaki trijumf ostvaren je minimalnim rezultatom dok je remi sadržao dva pogotka.


tagovi

Treća smenaklađenjeInternet klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara