Fakundo Kampaco i Duško Ivanović (Foto: KK Crvena zvezda)
Fakundo Kampaco i Duško Ivanović (Foto: KK Crvena zvezda)

Kampaco: Jokić i Dončić mi pričali o Zvezdi, drago im je što sam ovde

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 20:06

"Došao sam da pomognem timu, da se uklopim, uradim sve što trener traži od mene. Da doprinesem energijom. Daću sve od sebe, ostaviti srce i strast na na terenu", rekao je Argentinac

Košarkaši Crvene zvezde se spremaju za gostovanje u Pireju ekipi Olimpijakosa u okviru 15. kola Evrolige, a na treningu pred novi izazov u elitnom takmičenju našao se i Fakundo Kampaco. Novajlija je prvi put stao pred medije u crveno-belom i izneo utiske posle potpisivanja saradnje sa Zvezdom.

Izabrane vesti

"Zasad je sve dobro. Veoma sam srećan što sam ovde. Saigrači, treneri, svi su me prihvatili sa puno ljubavi. Jedva čekam da počnem da igram i pomognem timu", rekao je Kampaco.

Na Mali Kalemegdan je stigao posle epizode u NBA, gde je branio boje Denvera i kratko Dalasa. Imao je priliku da sarađuje sa Nikolom Jokićem u Koloradu i Lukom Dončićem u Teksasu, a obojica su mu pričali o Crvenoj zvezdi.

"Obojici se sviđa Zvezda. Jokić mi je više pričao o Beogradu i najboljim mestima za život, a Luka mi je poslao poruku i čestitao mi. Drago mu je što sam ovde", istakao je Kampaco i dodao da je uz njih dvojicu imao prilike da sluša srpsku muziku i da mu se dopada.

Pred dolazak u Zvezdu je razgovarao i sa zemljakom Lukom Vildozom, kojeg je crveno-bela publika već zavolela.

"Pričali smo ranije i jedan je od razloga što sam ovde. Potrebno je da se priviknem na Evroligu, FIBA košarku ponovo i to što mi je prijatelj tu je izuzetno važno".

Kakav je Vildoza ostavio utisak na navijače srpskog i regionalnog šampiona pokazuje i da su mu već skandirali: "Argentina, Argentina". Kao i da su argentinske zastave postale redovan deo dekora u dvorani Aleksandar Nikolić.

"To je bilo ludo. Naježio sam se dok sam gledao. Znam da je bilo zbog fudbala, sjajne Lukine partije, ali bilo je sjajno. Igra na visokom nivou i ljudi ga obožavaju".

Evropska prava na Kampaca polagao je madridski Real, ali na kraju nije odgovorio na ponudu Crvene zvezde.

"Nisam razgovarao direktno sa Realom, to su odradili moji agenti i generalni menadžer. Nismo mogli da se dogovorimo. Real mi je drag, pomogao mi je puno, ali potpisao sam ovde i učiniću sve za ovaj klub".

Kako je klub istakao, iskusni plejmejker je parafirao saradnju sa klubom zaključno sa sezonom 2023/24.

"Potpisao sam do kraja ove i za sledeću sezonu, nadam se da ću dugo ostati".

Navijači su već počeli da pričaju o plasmanu u plej-of Evrolige.

"Došao sam da pomognem timu, da se uklopim, uradim sve što trener traži od mene. Da doprinesem energijom. Daću sve od sebe, ostaviti srce i strast na na terenu. Idemo korak po korak. Moramo da razmišljamo kako da napredujemo kao tim na svakoj utakmici."

Dan nakon što je stigao u Beograd, Argentina je postala šampion sveta u fudbalu, a Vildoza je posle utakmice sa Megom istakao da će pozvati Kampaca da proslave.

"Nismo mnogo slavili, morao sam ujutru na lekarske preglede, ali bio sam presrećan zbog fudbalske reprezentacije. Čitav narod je slavio", zaključio je Fakundo Kampaco.


tagovi

Fakundo KampacoKK Crvena zvezdaNikola JokićLuka Dončić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara