Ife Lundberg (© MN Press)
Ife Lundberg (© MN Press)

Zašto je Partizan Mozzart Bet rekonstruisan? Zato što se sada svi bacaju za loptu 11 sekundi pre kraja

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.24. | 09:03

U pobedi protiv Makabija se na malim ekranima moglo videti zbog čega je Željko Obradović odabrao ove igrače, ali primera ima i kada kamere nisu uperene u njih

"Grade tim od nule", "recept za propast", "ludost".... Izjave brojnih ljudi iz košarke kada su upitani da prokomentarišu činjenicu da je Partizan Mozzart Bet na čelu sa Željkom Obradovićem odlučio da dovede 14 novih igrača na leto i sa rekonstruisanim timom krene u nove pobede. Iako je trener Željko Obradović objašnjavao zbog čega se to uradilo, kao i sportski direktor Zoran Savić, jedno su reči, a nešto sasvim drugo je kada se sve pokaže na delu... Sinoć protiv Makabija u Pioniru svi su mogli da vide na delu zbog čega je ovaj novi tim sastavljen.

Samo jedna situacija, naizgled ne toliko bitna, ali zapravo možda i najbitnija na čitavom meču u Pioniru se dogodila 11 sekundi pre kraja kada je pobednik bio rešen, a tri igrača u crno-belom dresu se bacaju po parketu da dođu do lopte koja suštinski ne može da promeni rezultat, nešto što je prošle sezone isčezlo kod većine u Partizanu.

Izabrane vesti

"To je najvažnija stvar i to je pokazatelj ono što predstavlja tim u ovom trenutku. Kada se trojica igrača bace za loptu na 20 sekundi do kraja, kada je sve već rešeno, to je odlika ovog tima od prvog dana i treba im čestitati na tome. Sve je logično za početak sezone, potrebno je da se stvore rutina i mehanizmi, tako da mi je sve ovo normalno", rekao je Željko Obradović.

Ubrzo je i pomenuta situacija preplavila društvene mreže i mahom su svi komentari bili oni oduševljenja, hvaleći ekipu posle drugog uzastopnog trijumfa u Evroligi. Nije ovaj novi tim bez mana, daleko od toga. Uostalom, prvo poluvreme protiv Makabija je takođe pokazatelj kada je protivnik iz Tel Aviva imao duplo više skokova od crno-belih. Od toga čak 14 ofanzivnih, ali i tada jedna stvar je ostala ista. Novi tim Partizana nije paničio, borio se i na kraju u toj borbi pregazio Makabi.

Ovo je situacija koju su u četvrtak uveče mogli da vide svi na televiziji. Ipak, ima sitnica koje brojni navijači ne mogu da vide, a tiče se ponašanja ovog tima kada kamere nisu uperene u njih.

"Odlično smo se uklopili. Nema ega u svlačinici", rekao je Sterling Braun koji je inače bio najbolji strelac tima i protiv Bajerna i protiv Makabija.

Njegova izjava tek površno opisuje onome što smo svedočili u prethodnih mesec dana, a to je da ovaj tim - zaista izgleda kao tim. Pre svega van terena gde vlada atmosfera koja se jednostavno izgubila prošle sezone.

Ovaj tim se druži, provodi vreme zajedno, da ih koji slučajem zateknete po aerodromu pomislili biste da je u pitanju neki srednjoškolski razred koji se po svaku cenu drži zajedno. Uvek su u velikim grupama, niko ne sedi sam po ćoškovima, sa telefonom u rukama, izdvojen od svega. Ovaj tim se držao zajedno i posle dva neugodna poraza u Španiji protiv Baskonije i Reala kada su se čule reči podrške koje su igrači upućivali jedni drugima. Najveće zasluge za tako nešto u ovom momentu bez ikakve dileme ima kapiten Vanja Marinković koji je preuzeo na sebe da svi igrači budu uključeni u sve.

Trenutno u ovom Partizanu nema klanova, Amerikanci nisu uzolovani na jednoj strani gde pričaju neke svoje priče, dok su domaći asovi u nekom svom svetu sa samo svojim društvom. Tako možete da vidite Karlika Džonsa kako zagrljen sa Marinkovićem ide od igrača do igrača zbijajući interne šale koje samo oni razumeju... Te šale su se očigledno pretvorile u nešto pozitivno pa ovaj tim izgleda kao grupa momaka koja je spremna da zajedno krene u bitku, neće se one uvek završiti pobedom, ali je sasvim očigledno da će se uvek baciti po loptu i boriti. Nešto što je Zek Ledej pokušavao da probudi u prethodnoj ekipi, ali na kraju je i on sam posustao.

Ovaj tim posle dva uvodna poraza nije pokazao znakove posustajanja, a to je došlo na naplatu ove nedelje u duplom kolu Evrolige. Dve sigurne pobede i sa 0-2 se crno-beli tim popeo na skor 2-2 odakle je pogled znatno lepši.

Sada je idealan trenutak da Partizan Mozzart Bet produži seriju pobeda jer sledeće dve utakmice igraju u Beogradskoj areni. Naredne nedelje dolazi Virtus Bolonja koja je do sada najmanje pokazala, a potom Monako Saše Obradovića.

EVROLIGA 4. KOLO

Četvrtak

Alba - Fenerbahče 71:78

/Hermanson, Spanjola 13 - Hejs-Dejvis 14/

Makabi - Partizan Mozzart Bet 79:91

/Rendolf 19 - Braun 20/

Olimpija Milano - Žalgiris 82:85

/Mirotić 17 - Giedraitis 21/

Real Madrid - Panatinaikos 90:86

/Kampaco 19 - Nan 23/

Bajern - Pariz 109:107

/Edvards 32 - Šorts 22/

Petak

19.00 (1,25) Monako (17.0) Virtus (4,70)

19.30 (2,10) Efes (15,00) Olimpijakos (1,90)

20.00 (1,95) Crvena zvezda (15,00) Barselona (2,05)

20.30 (2,10) Asvel (15,00) Baskonija (1,90)



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara