Panter, Ponitka i Doužer (© Star sport)
Panter, Ponitka i Doužer (© Star sport)

Šta posle Partizana? Neko u Evroligu, neko u Evrokup, četvorica i dalje bez kluba

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.07.24. | 17:20

Džejlin Smit poslednji u nizu od koga se klub iz Humske zvanično oprostio, mnogi sada već bivši igrači pronašli jake angažmane, ali ima košarkaša koji i dalje tragaju za ugovorom

Poslednji u nizu koji je napustio Partizan Mozzart Bet, a sa kojim je klub imao donekle nameru da produži saradnju je Džejlin Smit. Ipak, dogovora nije bilo, a hrvatski reprezentativac nastavlja karijeru u turskom Bahčešehiru koji naredne sezone igra Evrokup. To znači da će svi igrači osim Balše Koprivice promeniti tim, mnogi su već našli angažmane, ali ima i poveća grupa igrača koji još uvek traže unosne ugovore. Sada već možemo da pričamo o tome, kako se ko snašao posle Partizana.

Već smo pisali da je Željko Obradović odlučio da napravi do sada najveću rekonstrukciju tima ikada, s tim što je bilo razgovora sa Alenom Smailagićem i Džejlinom Smitom, ali je srpski košarkaš dobio znatno veću finansijsku ponudu od Žalgirisa, a Smit se odlučio da ode kod Dejana Radonjića u Istanbul. Oni spadaju sada u grupi igrača iz prošle sezone koji su uspeli da pronađu nove klubove.

Izabrane vesti

Najbolje su prošli Kevin Panter i Zek Ledej. Dva glavna igrača u prethodne tri sezone su praktično dan posle završene sezone u Partizanu prešli u Barselonu, odnosno Milano. Niko nije ni sumnjao da će nastaviti da igraju Evroligu jer su i dalje među najboljim igračima na svojim pozicijama i ponovo će biti lideri, samo što će sada prvi put posle četiri godine igrati na suprotnim stranama. Pored njih, Evroligu nastavlja već pomenuti Smailagić kod Trinkijerija u Kauinasu i za sada to je to što se tiče igrača koji su pronašli evroligaški angažman. Kažemo za sada jer zvaničnih informacija još uvek nema.

Idemo redom... Najveće iznenađenje je bez ikakve dileme Pi Džej Doužer.

Američki internacionalac realno nije imao sezonu u crno-belom kakva se očekivala, ali i to je bilo sasvim dovoljno da se vrati u NBA ligu. Kao grom iz vedra nema, najpoznatiji NBA insajder, Adrijan Vojranovski je lasirao vest - Doužer potpisao jednogodišnji ugovor sa Minesotom. Tako je produžio listu igrača koji su iz Partizana otišli u najjaču ligu na svetu. Pridružio se Danteu Egzumu koji je iz Humske otišao u Dalas i Tristanu Vukčeviću koji nosi dres Vašingtona. Za razliku od Doužera, Frenk Kaminski se ne spominje u NBA krugovima, ali ni u evroligaškim. On je prvi napustio tim odmah posle finala ABA lige i od tada se nigde nije spominjao. Čak se šuška da je odlučio da završi karijeru, ali to je potpuno neproverena priča.

Potom imamo Danila Anđušića koji će naredne sezone ponovo igrati ABA ligu, ali u dresu Dubaija. Međutim, posle dužeg vremena iskusni šuter neće biti ni u Evroligi ni u Evrokupu jer klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nije uspeo da se dogovori da igra jedno od dva internacionalna takmičenja.

Sada dolazimo do grupe igrača koji još uvek nemaju angažman. U najčudnijoj su situaciji Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović. Obojica formalno imaju ugovor sa Partizanom za narednu sezonu, ali po svemu sudeći Željko Obradović ne računa na njih. Rusi su pre izvesnog vremena plasirali priču da će Jaramaz put Moskve gde bi igrao za CSKA, ali od tada je priča utihnula. Što se tiče Avramovića, mnogo je spekulacija. Od Pariza preko Makabija, ali kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, niti jedna zvanična ponuda za Avramovića na adresu u Humskoj nije još uvek stigla. Da li to znači da bi eventualno mogao da ostane u crno-belom... Za sada se ne čini da je to realno.

Bez ikakvog angažmana su i dalje Mateuš Ponitka, Džejms Naneli i Uroš Trifunović. Svima je ugovor istekao 30. juna. Klub sve već zvanično oprostio od Ponitke i Trifunovića koji traže nove timove, ali za sada vesti o njihovom novom angažmanu nema. Najčudnija situacija je bez ikakve dileme vezana za Nanelija. Iako više nije igrač crno-belih, klub se i dalje nije oprostio od njega, a ni sjajni krilni igrač još uvek nije potpisao za bilo koji klub iz Evrolige što će bez ikakve dileme uraditi zbog dve sjajne sezone koje je imao u Partizanu. Za sada se najviše šuška o Italiji, tačnije Milanu i Bolonji. Ostaje da se vidi šta je od toga istina.

Za kraj imamo Bruna Kabokla. Čeka se konačno razrešenje te zavrzlame, ali je jasno da Brazilac nema nameru da se vraća u Partizan.

Zbog svega navedenog crno-beli kreću da dovode veliki broj novih imena koja će nositi dres kluba iz Humske. Trojica su do sada ozvaničena - Vanja Marinković, Ife Lundberg Frenk Nilikina, ali su dogovoreni još Sterling BraunArijan Lakić, Mario NakićIsak BongaAjzea MajkTajrik Džons i Brendon Dejvis. To znači da je Partizan već doveo 10 novih igrača za narednu sezonu, a dovešće barem još dva, a vrlo moguće i tri igrača. 

PROŠLOSEZONSKI TIM PARTIZAN MOZZART BETA

Kevin Panter (Barselona)

Zek Ledej (Olimpija Milano)

Aleksa Avramović (očekuje se da odlazak)

Balša Koprivica (ostaje u Partizanu)

Alen Smailagić (Žalgiris)

Ognjen Jaramaz (očekuje se prelazak u CSKA)

Mateuš Ponitka (bez kluba)

Džejms Naneli (bez kluba)

Frenk Kaminski (bez klub)

Uroš Trifunović (bez kluba)

Danilo Anđušić (Dubai)

Pi Džej Doužer (Minesota)

Bruno Kaboklo (formalno i dalje u Partizanu)

Džejlin Smit (Bahćešehir)


tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin PanterDžejlin SmitAleksa AvramovićBruno Kaboklo

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara