Aleksej Pokuševski i Davis Bertans (© AFP)
Aleksej Pokuševski i Davis Bertans (© AFP)

Partizan je previše daleko: Pokuševski i Bertans već imaju NBA ponude

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 08:46

Ponadali su se navijači crno-belih da bi doskorašnji tandem Šarlot Hornetsa možda mogao put Humske, ali za Davisa Bertansa i Alekseja Pokuševskog je najrealniji ostanak u NBA ligi

U razmaku od svega nekoliko sati, Davis Bertans i Aleksej Pokuševski dobili su otkaze u Šarlot Hornetsima. Bio je to odmah znak za navijače Partizan Mozzart Beta da krenu da ih prizivaju, čak su se i iz samog kluba raspitali za statuse letonskog i srpskog internacionalca, ali za obojicu je ostanak u NBA ligi primaran u ovom momentu.

Davis Bertans je već izjavljivao da ako se bude vraćao nekada u Evropu da će Partizan biti primarna destinacija jer je baš u crno-belim bojama Letonac stasao u ubojitog šutera. Kod Duška Vujovševića je bio od 2012. do 2014. godine posle čega je bio dve sezone u Baskoniji, a onda kreće NBA karijera kod Grega Popovića, bio je potom u Vašingtonu, Dalasu, Oklahomi i Šarlotu.

Izabrane vesti

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, Bertans već ima nekoliko ponuda od NBA klubova i očekuje se da bez većih problema pronađe novi angažman u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sve što smo napisali za Bertansa, skoro identično važi i za Pokuševskog. Agent srpskog košarkaša trenutno radi na pronalaženju novog NBA kluba dok sam Aleksej vredno trenira u reprezentaciji gde pokušava da izbori mesto za Olimpijske igre u Parizu.

Što se dosadašnje karijere tiče, poznato je da je u NBA ligi već četiri godine. Iz Olimpijakosa je prešao u Oklahomu gde je imao povremene bleskove, ali povrede su umnogome uticale da ispadne iz tima. U Šarlotu je dobio šansu, ali očigledno ga više ne vide kao deo tima u kojem ostaje Vasilije Micić.

"Kod Alekseja mi se posebno svidelo što je shvatio šta treba da uradi da bi bio NBA igrač. Napredovao je i verujem da je lepa karijera pred njim", rekao je za Mozzart Sport prošle nedelje Stiv Kliford, trener Micića i Pokuševskog u Šarlotu.

Ni Pokuševski nikada nije krio da je veliki navijač Partizana, čak je bio na nekoliko mečeva gde je zdušno bodrio ekipu Željka Obradovića koja je trenutno u potpunom remontu.

Poslednji koji je došao u Humsku je iskusni Brendon Dejvis. Očekuje se i promocija Sterlinga Brauna, Isaka Bonge, Tajrisa Džonsa, Ajzee Majka i Marija Nakića, kao i Arijana Lakića, dok su zvanično promovisani Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina.



tagovi

Davis BertansAleksej PokuševskiNBA ligaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara