Janis Sferopulos (MN Press)
Janis Sferopulos (MN Press)

Sferopulos pred Paiz: Imamo plan i spremni smo za njihov entuzijazam

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 11:57

Trener Crvene zvezde ne potcenjuje debitanta u Evroligi

Crvena zvezda otvara novu evroligašku sezonu na gostovanju u Parizu. Crveno-beli su danas otputovali za Francusku gde ih sutra čeka okršaj sa debitantom koji je prošle sezone osvojio Evrokup.

Zvezdin trener Janis Sferopulos je uoči puta za Pariz istakao da dobro poznaje francuski tim iako su novajlije u elitnom takmičenju.  

Izabrane vesti

“Igramo protiv Pariza u gostima, a nijedno gostovanje nije lako. To znači da treba da ostanemo fokusirani. Napravili smo plan kako da igramo protiv njih i veoma je važno da se držimo tog plana. Pariz je ekipa koja dugo vremena igra zajedno. Zadržali su većinu igrača iz prošle sezone i dodali neka pojačanja. Uprkos promeni trenera, igraju slično kao prošle sezone. Uložićemo dosta napora na početku nove sezone u Evroligi, cilj nam je da tokom nje ostanemo fokusirani i da se borimo u svakoj utakmici. Na kraju ćemo videti šta će nam to doneti”, rekao je Janis Sferopulos.

U timu Pariza ne ističe pojedince nego kolektiv.

“Imaju dosta dobrih igrača, ali način na koji igraju timsku košarku je jedinstven. Imaju organiztore igre koji vole loptu u rukama i da kreiraju i pogađaju. Ne smemo nikoga da potcenimo jer oni igraju zaista dobro kao tim”.

Zvezda se u ABA ligi nije dobro provela na startu kada je gostovala debitantu. Sferopulos izuzetno očekuje motivisan Pariz.

“Naravno da očekujemo da budu ekstra motivisani. Čuli smo da je hala rasprodata i spremni smo na njihov entuzijazam”.



tagovi

Janis Sferopulos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara