Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Savez na pragu prve velike pobede: Pešić ostaje selektor

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 16:17

Prekaljeni stručnjak vodiće i dalje Srbiju, ostaju da se utanače još neki detalji

Nova uprava Košarkaškog saveza Srbije na pragu je prve velike pobede - Svetislav Pešić ostaće selektor i u narednom periodu! Tačnije, do kraja Evropskog prvenstva 2025. godine.

Naime, vrhuška Saveza i prekaljeni stručnjak postigli su načelni dogovor oko nastavka saradnje, međutim još nisu svi detalji utanačeni. Ipak, očekuje se da sve bude završeno u narednih nekoliko dana.

Izabrane vesti

Pešić se javio na poziv Sportkluba i ostavio mali prostor da ipak ne bude nastavljen uspešan rad na čelu A reprezentacije, ali sve je manje dileme oko toga ko će biti na čelu naše selekcije na sledećem kontinentalnom takmičenju.

“Sve što je stiglo do javnosti, pa i predstavnika medija, stiglo je i do mene. Ono što je jedino tačno je da se razgovara i pronalaze mogućnosti zbog mojih već preuzetih ranijih obaveza. Stvarno ne mogu ništa da obećam“, poručio je Pešić u kratkom obraćanju za Sportklub.

Dugo je trajala neizvesnost oko njegovog i generalno statusa novog selektora. Osvajač svetskog srebra i olimpijske bronze nekoliko je puta javno naglašavao da "novi saziv KSS treba da traži i novog selektora", a pre samo nekoliko dana je tokom gostovanja na N1 rekao da "ima 75 godina i druge prioritete". Sve se ipak okrenulo u poslednjih nekoliko dana, kada su se intenzivirali razgovori dve strane i tražili mehanizmi za prevazilaženje trenutnih prepreka na putu ka daljem radu.

Svetislav Pešić je od početka bio prioritet Saveza, predsednik Nebojša Čović to nijednog trenutka nije krio, a upornost se izgleda isplatila. Osim toga, nije samo prvi čovek Saveza želeo da vidi vlasnika poslednja dva reprezentativna zlata na klupi Srbije i za naredno veliko takmičenje, jer su svoje poruke podrške dali kapiten Bogdan Bogdanović, te najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić i miljenik nacije Aleksa Avramović.

Ako se razgovori privedu uspešnom kraju, a nema razloga da tako ne bude, biće to prilika za Pešića i Srbiju da se napadne toliko čekano zlato i svojevrsni - The Last Dance!



tagovi

Košarkaški savez SrbijeSvetislav PešićKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara