Bine Prepelič (©MN Press)
Bine Prepelič (©MN Press)

Prepelič novo pojačanje Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 14:20

U pitanju Bine, ne Klemen

Cedevita Olimpija je potpisala još jedno novo ime za predstojeću sezonu. Košarkaš Zmajčeka postao je Bine Prepelič (22) koji je ugovorio saradnju na dve godine, objavio je slovenački šampion preko klupskog sajta.

U pitanju je igrač na poziciji krilnog centra, slovenački reprezentativac, visok tačno dva metra koji je prethodne dve sezone nosio dres belgijske Šarlroe.

Izabrane vesti

"Igranjem u belgijskom šampionatu već je stekao određeno iskustvo igranja na međunarodnom nivou.Očekujemo da će nam biti od velike pomoći, da će se prilagoditi timu i da će kao domaći igrač biti veliki faktor u predstojećoj sezoni“, rekao je trener Zvezdan Mitrović.

Bine, inače rođak mnogo poznatijeg Klemena, je na predstavljanju kratko poručio

"Srećan sam što ću moći da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Jedva čekam da upoznam sve u klubu, a posebno sve navijače."

Karijeru je započeo u Slovenskoj Bistrici, gde je proveo praktično ceo period mlađih uzrasnih kategorija. Usledio je prelazak u Helios iz Domžala, sa kojim je potpisao i prvi profesionalni ugovor 2019. Kraće vreme je proveo kao pozajmljen igrač Domžala u ljubljanskoj Iliriji, a potom je stekao iskustvo u dres Heliosa u ABA 2 ligi i nacionalnom prvenstvu Slovenije.

U svojoj poslednjoj sezoni u Drugoj regionalnoj ligi odigrao je 14 utakmica, u proseku 28,4 minuta na parketu, a beležio je 6,8 poena i 8,1 skok po utakmici. Pre početka sezone 2022/23, prešao je u belgijski Spiru, gde je u sezoni 2023/24 odigrao 29 utakmica regularnog dela sezone, beležeći prosečno 8,4 poena, 6,7 skokova i 1,6 asistencija. U plej-ofu belgijskog šampionata igrao je u dve utakmice i beležio osam poena i 5,5 skokova po utakmici.

Cedevita Olimpija je ovog leta dovela još Litvanca Martinasa Gebena, Alekseja Nikolića i tandem američkih novajlija - Brintona Lemara i Devantea Džounsa.


tagovi

Cedevita OlimpijaABA ligaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara