Željko Obradović i Alen Smailagić (© Star sport)
Željko Obradović i Alen Smailagić (© Star sport)

Partizan Mozzart Bet sprema novi ugovor Smailagiću

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.06.24. | 16:24

Još uvek nije poznato da li će ostati Naneli, Anđušić i Trifunović u crno-belom taboru

Iako još uvek nema zvaničnih informacija iz Humske, Partizan Mozzart Bet radi na sastavljanju tima za narednu sezonu. Fokus je trenutno na grupi igrača kojima je istekao ugovor. Procenjuje se ko bi mogao da ostane i u budućnosti, a jedan od njih je prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Alen Smailagić.

Krilni centar crno-belih je stigao na leto kada se vratio i Željko Obradović. Posle tri sezone u crno-belom dresu istekao mu je ugovor, a klub iz Humske se sprema da razgovara sa Smailagićem i pronađe zajednički jezik kako bi potpisao novi ugovor i porudužio saradnju sa Partizanom.

Izabrane vesti

Obradović očigledno vidi nekadašnjeg košarkaša Golden Stejta kao nekoga koji bi svojom energijom mogao da pomogne timu i naredne sezone. Očekivalo se mnogo od Alena i minule sezone, ali niz pehova sa zdravljem i povredama su umnogome uticali da ne pruži ono što se očekivalo, barem kada su statistički parametri u pitanju.

Uprkos tome, sportski sektor Partizana smatra da Smailagić zaslužuje novi produžetak saradnje, samo sada ostaje pitanje da li će se pronaći zajednički jezik i čitav posao ozvaničiti. Trenutne informacije nagoveštavaju da sve ide u željenom pravcu.

Smailagić je samo jedan od igrača u Partizanu kojima je ugovor zvanično istekao. Tu su Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski koji se svakako neće vraćati niti će sa njima biti obavljeni razgovori, dok se čeka razrešenje statusa Danila Anđušića, Uroša Trifunovića, Džejlina Smita, ali i Džejmsa Nanelija koji je na neslavan način završio epizodu u crno-belom dresu. Iako je bio realno najkonstantniji igrač tima, kraj je ostao obeležen incidentom sa Stefanom Lazarevićem posle čega je Obradović odlučio da ga ne koristi u Superligi Srbije.

Prema trenutnim informacijama, kontakta Partizana i Nanelija oko novog ugovora nije bilo, ali to ne znači da neće biti u nedeljama i mesecima koji slede

Podsetimo da ugovore za narednu sezonu imaju Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Bruno Kaboklo, Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz. Međutim i tu je dosta nepoznanica pa se može vrlo lako desiti da nekoga od pomenutih više ne vidimo u crno-belom dresu. Pre svega Jaramaza koji je već dogovorio prelazak u CSKA iz Moskve, barem prema pisanju medija iz Rusije.

Trenutno se najviše spominju Zek Ledej i Kevin Panter. Navodno je Ledej na meti mnogih klubova, a najkonkretniju ponudu poslala je Olimpija iz Milana. Veliku reakciju navijača izazvala je i vest Sport kluba da je Kevin Panter dogovorio prelazak u Makabi, ali ovu informaciju su za MozzarSport demantovali agent, ali i sam igrač.

Ostaje da se vidi kakva je sudbina Alekse Avramovića o kome se takođe šuška mnogo toga, ali za sada on je igrač Partizana, kao i Bruno Kaboklo koji je bez javljanja napustio Humsku pred finale sa Crvenom zvezdom. Očekivalo se da bi to bio povod da se ugovor raskine, ali Ostoja Mijailović je otkrio da su planovi kluba drugačiji.

Što se tiče novih imena još uvek se očekuje ozvaničenje dolaska Vanje Marinkovića, ali i Arijana Lakića koji se već dogovorio sa klubom iz Humske.

Zvanične informacije iz Partizan Mozzart Beta treba očekivati početkom naredne nedelje kada se bude saznalo da li će crno-beli igrati Evroligu. Sastanak borda u Barseloni je zakazan za naredni ponedeljak i utorak, a nakon toga očekuju se potpisi, kako starih tako i novih igrača.



tagovi

KK PartizanAlen SmailagićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara