Danilo Anđušić (© Star sport)
Danilo Anđušić (© Star sport)

Anđušić se posvećuje kampu dok čeka poziv iz Partizana: Razgovaraćemo

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 21:50

"Istekao mi je ugovor, još nisam pričao sa klubom. Verujem da ću pričati sa njima", kaže Danilo Anđušić

Posle neuspešne sezone koja je okončana bez trofeja u Partizanu, Danilo Anđušić među prvima kreće u nove aktivnosti - otvaranje kampa za najmlađe kako bi preneo svoje iskustvo. Ipak, iskreno ističe da je i dalje ostao gorak ukus zbog sezone u crno-belom.

Izabrane vesti

“Generalno, ova sezona je bila jako teška. U svakom smislu. Bila je neuspešna, bez ijednog trofeja. Mnogo problema smo imali tokom cele godine. Na kraju i ovo srpsko prvenstvo se završilo tako kako se završilo. Nekako ova sezona ostavlja gorak ukus, sigurno će biti potrebno vremena da se sve to preboli i pređe preko toga”, priča Anđušić i nastavlja:

“Nedostajalo je svega po malo. I sreće… Od 13 utakmica na jednu loptu samo jednu smo rešili u našu korist, što je stvarno neverovatan podatak. Kada pogledaš sve to, vidiš koliko ti je malo nedostajalo, al i mnogo. Sigurno sreća, sigurno neke stvari unutar ekipe… Generalno, mnogo toga nije funkcionisalo. I zbog toga smo završili tako.”

Da sve bude još teže i za neverovatni, ovaka sezona je stigla posle čudesne kada je tim Željka Obradovića bio nadomak Fajnal-fora Evrolige.

“Mislim da smo svi zajedno malo poleteli. Očekivanja i mi sami koji smo bili tu… Ne volim da se vraćam na tu sezonu, iako je bila sjajna. Jer znam da nam je malo falilo, mnogi kažu da smo tada igrali najbolju košarku u Evropi i da bismo vrlo verovatno napravili nešto da smo otišli na fajnal-for. Ali, opet to je sve ono šta bi bilo, kad bi bilo. Verujem da smo u celoj toj situaciji svi malo poleteli i mislili da možemo da odemo korak dalje. I verovali smo u to. Verujem da smo imali kvalitet za to. Ipak, sve te neke sitne stvari koje su uticale tokom sezone su razlog zbog čega nismo uspeli.”

Anđušić je sada jedan igrača koji čeka .... Ili na novi ugovor u Partizanu ili odlazak u novi klub.

“I, čekamo… Istekao mi je ugovor, još nisam pričao sa klubom. Verujem da ću pričati sa njima. Videćemo šta će se dešavati. Treba mi malo vremena da odmorim od svega, da malo i ja sumiram utiske. Pa ćemo videti šta dalje.”

Sada je pitanje kada će sve biti gotovo.

“Svi bismo mi voleli da to bude što pre, kako bismo uplovili u mirno leto. Ali ne želim da žurim, imamo vremena. Videćemo u kom će smeru to ići. Polako vremena.”

Dok bude čekao, posvetiće se deci u Kovilovu gde će se održavati šuterski kamp Danila Anđušića.

“Stvarno mislim da je to poenta svega. I to je moto koji želim da prenesem na njih, kao neko ko je imao nimalo laku karijeru, bio sam mnogo puta u teškim trenucima, a opet uspeo da se održim dobar broj godina na najvišem mogućem nivou. Želim da im kažem da veruju u sebe, bez obzira da li se sutra bavili sportom ili ne.”

Iako će imati svojevrsnu ulogu trenera, Danilo uz smeh ističe:

"Ne želim da budem trener posle igračke karijere. To sigurno."

Tokom konferencije za kamp Anđušić je odgovorio koji igrač je ostavio najpozitivniji utisak u prethodne dve sezone.

“Kevin Panter. On je čovek koji je dugi niz godina vrhunski igrač. Njegov pristup samom treningu me zadivio. Gde je on uvek prvi u hali, a poslednji izlazi. Vodi računa o svemu, trenira najviše. Njegov mentalitet je na mene stvarno ostavio snažan utisak. Pored svih tih pritisaka, čak i nekih loših partija, način na koji je on izlazio iz svega toga i šta je pružao na terenu, meni je stvarno bio neverovatan”, rekao je Anđušić, dodajući da je imao sreće da radi sa mnogo sjajnih igrača.



tagovi

KK PartizanDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara