Uroš Trifunović i Arijan Lakić (© Star sport)
Uroš Trifunović i Arijan Lakić (© Star sport)

Suze u Zadru zbog odlaska Lakića u Partizan: Zaslužio je sve što mu se dešava

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.06.24. | 14:04

Trener Danijel Jusup emotivno pričao za Mozzart Sport o novom igraču crno-belih

Iako još nije ozvaničeno, Arijan Lakić će biti novo pojačanje Partizan Mozzart Beta za narednu sezonu. Nekadašnji zlatni junior i talentovani as Crvene zvezde morao je da pregura mnogo toga u mladoj karijeri zbog teških povreda, ali je u Zadru pokazao zbog čega je Željko Obradović zainteresovan za njega, a po rečima trenera Danijela Jusupa možemo da zaključimo koliko će faliti hrvatskom klubu u kojem je proveo dve sezone.

Izabrane vesti

"Šta da kažem, rasplakao sam se kada sam čuo da odlazi. Fantastičan mladić, izuzetan radnik", počinje trener Zadra Danijel Jusup razgovor za Mozzart Sport i potvrđuje informaciju da nekadašnji zlatni srpski junior nastavlja u Humskoj.

Ko nije pratio karijeru ovog momka možda bude iznenađen njegovim dolaskom u crno-beli tabor, ali ne i trener Zadra koji dobro zna šta Lakić može da ponudi.

"Zaslužio je sve što mu se događa. Radom je zaslužio. Besprekorno je trenirao prethodne dve sezone, uvek na treningu među prvima... Eto moram da kažem da mi je drago, da ne bude da samo Hrvati idu u Srbiju da postanu bolji igrači, nego imamo sada primer da je jedan Srbin došao u Hrvatsku i postao bolji. Drago mi je zbog njega i njegove sjajne familije, znam da ga očekuje izazovan period jer nije mala stvar preći u Partizan. Očekuju ga velike odgovornosti, veliki izazovi sa kojima mora da se izbori. Sigurno nije lako, ali mislim da će mu biti lepo".

Danijel Jusup (foto: MN Press)Danijel Jusup (foto: MN Press)

Lakom pretragom po internetu kada ukucate ime Arijan Lakić, izlaziće vam naslovi kao što su: "Lakić, Zvezdin plejmejker za budućnost".... I sve u tom stilu. Ipak, na Malom Kalemegdanu nije uspeo da ostavi veći trag jer su ga zadesile teške povrede koje su usporile razvoj. Igrao je posle u Hrvatskoj, kratko je bio u Borcu iz Čačka, ali očigledno će preloman momenat u karijeri momka rođenog 2000. godine biti kada ga je spazio Danijel Jusup.

"On je bio u Sparsima kada sam ga video, tačnije kada sam ga ozbiljno posmatrao. Odmah sam zapazio da ima ono nešto... Nisam tačno znao šta, ali sam video da je takmičar, da ima to u sebi, da želi da pobeđuje. To je preduslov za sve. Veoma brzo sam odlučio da moramo da ga dovedemo i uložimo u njega".

Baš to se dogodilo.

"On je za dve godine postao jedan od mojih najbitnijih igrača, što govore i njegove partije i uloga i šta smo sve uradili tokom ove dve sezone sa njim u timu. Sećam se vrlo dobro prošlog leta kada sam govorio da mogu svi da idu, ali ne dam Acu Lakića. Uložio sam mnogo u njega i on mi je vratio na najbolji mogući način".

Ono što ga je izdvojilo u očima trenera Jusupa je karakter i volja za radom.

"Njegova familija je iz Benkovca i on je želeo da dođe u Zadar da igra ovde. Kada smo ga potpisali imali smo veliki problem, nije bilo stanova u Zadru tako da je on sve vreme živeo zapravo u Benkovcima što je nekih 40 kilometara udaljeno, a kad se setim za kakve je pare igrao u Zadru... bolje da ne pričam. Svaki dan, dva puta je dolazio u Zadar na treninge. Ako ja zakažem u šest trening, Aca je u dvorani već u pet radi svoje vežbe. Tu se vidi kakav je radnik i koliko je posvećen svemu. Zato kažem da je zaslužio sve ovo što mu se sada događa".

I u Zadru nije sve krenulo odjednom... Išlo se stepenik po stepenik.

"Te prve sezone sam ga sa klupe uvodio. Uloga mu se vremenom menjala jer je on neprestano napredovao. Potom sam procenio, i sada smatram da sam doneo pravu odluku, dao sam mu loptu u ruke. Da sve on organizuje, posebno prošle sezone. Zato je postao i toliko bitan u našem sistemu, skoro pa nezamenljiv".

Opisao je i poslednji susret sa plejmejkerom koji je osvojio dve titule šampiona Hrvatske u dresu Zadra.

"Nismo puno pričali jer smo bili pripiti. Slavili smo, ali osetio sam nešto. Kada smo se izgrlili bio je to oproštajni pozdrav. Stvarno sam osetio, da smo tada nešto jedan drugom rekli verovatno bismo se raspali od emocija".

Za kraj, poruka novom plejmejkeru crno-belih koji će se boriti za svoje minute kod Željka Obradovića posebno posle odlaska Pi Džej Doužera i Ognjena Jaramaza.

"Znam da želi da radi i da je posvećen, tu neće biti problema. Čeka ga veliki izazov, neće sve biti lako. Strpljenje i veliki rad, to želim od njega i još jednom, želim mu svu sreću", završava Danijel Jusup razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

KK PartizanArijan LakićKK ZadarDanijel JusupABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara