Plajs, Blosomgejm, Ibaka i Rubio (©Star Sport, ©MN Press)
Plajs, Blosomgejm, Ibaka i Rubio (©Star Sport, ©MN Press)

Košarkaška pijaca: Blosomgejm u Barsi, Plajs otišao, Rubio se vraća kući

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 13:12

I kako je Serž Ibaka ugasio priče o Realu

Klupske sezone su se završile, a čak i dok su trajale uporedo su se krčakali i prvi transferi, spekulacije, dogovori... Košarkaška pijaca će i ovog leta biti puna sadržaja, večiti su već počeli da spremaju sastave za novu sezonu Evrolige, a i širom Evrope se dešava mnogo toga.

Novinar sajta BasketNews Donatas Urbonas piše da je Džeron Blosomgejm u pregovorima sa Barselonom i na pragu transfera u srce Katalonije. Iskusni krilni košarkaš je u poodmakloj fazi razgovora i očekuje se da uskoro sve bude završeno.

Izabrane vesti

Amerikanac je prethodne dve sezone, ujedno i prve u Evroligi, proveo u Monaku gde je postao jedan od važnijih faktora odlaska na Fajnal for prošle i plej-of ove godine. U minuloj sezoni imao je 6,6 poena i 3,3 skoka po utakmici mada je najbolje partije odigrao pred kraj ligaškog dela, dok je u četvrtfinalu sa Fenerbahčeom imao 7,6 poena i 4,2 uhvaćene lopte.

Tibor Plajs je završio svoje poglavlje u Efesu posle šest izuzetno uspešnih godina. Nemački centar klub napušta kao dvostruki osvajač Evrolige, tri prvenstva Turske, jednim domaćim kupom, kada je bio i MVP finala.

Plajs je prošle sezone beležio 7,8 poena uz 3,6 skokova na 23 evroligaške utakmice. I dalje se ne zna gde bi mogao da nastavi karijeru.

Vraćamo se u Kataloniju, gde je u fokusu Riki Rubio. Prekaljeni plejmejker je izgleda završio svoje kratko poglavlje u Barseloni koje nije bilo ni izbliza tako dobro u rezultatskom smislu, ali je svakako lepa vest da se nekada veliki talenat svetske košarke izborio sa depresijom i vratio košarci.

Rubio je završio sa Barsom, ali neće daleko od Blaugrane. Tačnije, vrlo je verovatno da se vraća kući, odnosno Huventud, tvrdi tamošnji Esportiu.

Tokom četvoromesečnog boravka u Barseloni Rubio navodno nije osetio strast kakvu je očekivao, zbog čega razmatra sve opcije. Huventud se javio i spreman je da svog sina vrati kući posle 15 godina od rastanka.

On je navodno tražio od kluba malo vremena da razmisli, ali sve ukazuje da će karijeru nastaviti tamo gde je započeo svoj profesionalni put. Verovatno će tamo i da ga završi.

Poslednjih sedmica se priča o mogućoj saradnji Real Madrida i Serža Ibake. Ipak, nekadašnji reprezentativac Španije je u razgovoru sa nemačkim medijima demantovao da već postoji dogovor sa Blankosima za narednu sezonu. Štaviše, on kaže da još razmatra sve opcije...

“Nema ništa, dajte. Lično mi je razočaravajuće što su se vrtele spekulacije još dok sam igrao sezonu. To mi se nije svidelo. Izgleda da tako stvari funkcionišu u Evropi. Imam ponude od više timova, još nisam ništa odlučio. Želim uvek da završim jednu stvar, pre nego što počnem drugu“, rekao je Ibaka.

Nik Kalates i Nejt Sestina razišli su se sa Fenerbahčeom, objavio je novi šampion Turske. Kako je ranije objavljeno, grčki as ide u Monako, dok će američki šuter u Valensiju.


tagovi

Košarkaški transferiDžeron BlosomgejmTibor PlajsRiki RubioSerž IbakaNik KalatesEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara