Vanja Marinković (©Starsport)
Vanja Marinković (©Starsport)

ZVANIČNO: Vanja Marinković prvo pojačanje Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 09:49

Srpski reprezentativac se vraća u crno-beli tabor

Prvo, pa – srpsko! Vanja Marinković se posle pet godina vratio u crno-belo jato i postao prvo pojačanje Partizan Mozzart Beta za narednu sezonu.

Podsetimo, aktuelni srpski reprezentativac je crno-beli dres prvi put zadužio još kao 14-godišnjak, 2011. Prvi prvom timu je bio od 2013. do 2019, osvojio titulu prvaka Srbije 2014, dva Kupa Radivoja Koraća. Zatim je otišao u Valensiju, da bi u poslednje tri sezone nosio dres Baksonije u kojoj se profilisao kao igrač ozbiljnog evroligaškog kalibra.

Izabrane vesti

Prošle sezone je u proseku beležio 11 poena po utakmici uz 38 odsto uspešnosti pri šutu za tri poena, te 2,5 skoka i 1,5 asistencija.

Prema informacijama Mozzart Sporta, što je potvrđeno na zvaničnom klupskom sajtu ugovor je potpisan na dve godine.

Marinković je dakle prvo pojačanje, ali pravi posao tek čeka crno-bele, jer nema sumnje da će ovog leta ekipa biti u potpunosti rekonstrukisana.

Otišli su već Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer, danima se već vodi polemika oko budućnosti kapitena Kevina Pantera, pa i Zeka Ledeja, iako oni imaju ugovor i za sledeću sezonu. Bez ugovora su i Alen Smailagić, Uroš Trifunović, Džejlin Smit, Danilo Anđušić, nije siguran ni status Ognjena Jaramaza... Neće naravno svi otići, ali svakako će biti potrebno zameniti ih sve.

Spekulisalo se do sad da je Zadrov Arijan Lakić vrlo blizu crno-belog dresa, nije tajna da je Partizan Mozzart Bet želeo i Marija Hezonju i Čimu Monekea, a ko će na kraju i doći? Verovatno će mnogo toga biti jasnije kada se Evroliga zvanično odresi prema spisku učesnika za narednu sezonu.



tagovi

Vanja MarinkovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara