Mario Hezonja (©Star Sport)
Mario Hezonja (©Star Sport)

Hezonjin potpis mrtvo slovo na papiru: Barsa davala 4.100.000 evra i imala jedan uslov

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 14:21

Neće biti ništa od ovog posla, ali su zanimljivi detalji

Čudnih 48 sati su proživeli navijači Barselone u periodu od četvrtka do subote. Bombastično je madridska Marka najavila da se Mario Hezonja vraća u Blaugranu posle devegt godina, a onda se odjednom fokus prebacio na prelazak Kevina Pantera iz Partizana dok je priča o transferu hrvatskog reprezentativca pala u drugi plan.

I ne samo da je pala u drugi plan, nego je iščezla! Odjednom se stvorio ceo vrtlog oprečnih informacija, španska novinska agencija EFE objavila je nezvaničnu potvrdu iz Barselone da ne postoji nikakav dogovor sa Hezonjom, dok je novinar katalonskog dnevnika Mundo Deportivo Hose Ignasio Uguet pustio informacju da je video kompletan ugovor, potpisan od obe strane!

Izabrane vesti

Isti potpis ostaće samo mrtvo slovo na papiru jer neće biti zaveden kod notara. Sve se okrenulo posle Hezonjinih izjava da želi da donese što više radosti navijačima Real Madrida narednih godina. Sve to je iz takta izbacilo ljude iz vrha katalonskog kluba, zbog čega su navodno odmah prekinuli svaki dalji kontakt.

Sadržaj pomenutog ugovora objavio je specijalizovani portal Encestando. Naime, Barselona i Hezonja su dogovorili saradnju na četiri godine, plus još jednu sezonu kroz opciju. Formalno je to predstavljeno kao petogodišnji ugovor, s tim da Barselona ima pravo raskida na leto 2028. godine po ceni od milion evra!

U isti je bila ubačena i izlazna klauzula za ranije godine u visini od 750.000 evra. Takođe, u papirima je navedeno i da Hezonja snosi troškove provizije za agenta, koja obično iznosi 10 odsto. Kako se navodi, Barselona je bila spremna da plati čak 4.100.000 evra godišnje! Odnosno 4.700.000 evra za petu sezonu. Na sve to bi došli bogati godišnji bonusi bazirani na timskim rezultatima.

Ipak, sve je palo u vodu posle izjava hrvatskog reprezentativca koje se nisu nimalo dopale odgovornima u Blaugrani. Ceo slučaj je pretio da završi na sudu, ali navodno se to neće dogoditi.

Sada se u španskim medijima pominje da Hezonja čeka ponude, navodno da nije isključio ni povratak u NBA ligu. Što se Evrope tiče, pored Barselone pominjali su se Panatinaikos i Partizan Mozzart Bet. No, ne bi se više niko iznenadio ako jedan od najboljih igrača Blankosa ostane na mestu uspeha i naredne jeseni.


tagovi

Mario HezonjaKK BarselonaKK Real MadridKošarkaški transferiNBA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara