Nikola Jokić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Nikola Jokić (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Jokić o novim saigračima: Dario neće da izdivlja, Ras donosi brzinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 21:45

Srpski as u Abu Dabiju upisao prve minute sa novajlijama u timu Denvera

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija/

Uzbudljiv meč odigrali su Denver u Boston u Abu Dabiju. Za organizatore revijalnog karaktera, ali za igrače pripremnog, na nešto više od dve nedelje do početka sezone. Seltiksi su slavili sa 107:103, a Nikola Jokić je na parketu proveo 17 minuta i za to vreme ubacio 14 poena, imao osam skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Nije to bilo dovoljno Nagetsima, ali je srpski centar svakako bio u centru pažnje i dobio naglasniji aplauz gotovo 18.000 ljudi koji su došli u dvoranu.

Izabrane vesti

Ovo je bio Jokićev prvi nastup na parketu još od Olimpijskih igara u Parizu.

"Nisam igrao utakmicu dva, tri meseca. Neki nisu igrali i duže, ali učinila mi se normalno čitava situacija, u dobroj sam formi tako da se osećam super na terenu. Nadam se da će biti sve bolje i bolje", izjavio je srpski as posle meča.

Imao je Jokić priliku da odigra prve minute sa novajlijama u redovima Denvera, Raselom Vestbrukom i Dariom Šarićem.

"Vestbruk je radio to što uvek radi, dok Dario daje sigurnost. Neće da 'izdivlja', da uzme loš šut, uvek će da odigra košarkaški. Ras s druge strane donosi brzinu, zanimljiva kombinacija", konstatovao je Jokić.

Zanimalo je novinare da li je centru Denvera to što je bio aktivan tokom leta - igrajući na Olimpijskim igrama - pomoglo da spreman dočeka novu sezonu u NBA ligi.

"Poslednji put kada sam igrao za reprezentaciju osvojili smo prsten, možda to nešto znači, možda i ne. Mnogi igrači kažu da turniri poput Olimpijskih igara pomažu da ostanete u formi, možda postanete i bolji. Ne znam da li je to tačno, ali sam se definitivno sjajno proveo i mislim da sam napredovao igrajući za državni tim tako da ne znam da li je to uticalo na moju trenutnu formu."

Ranije u toku dana komesar najjače lige na svetu Adam Silver izjavio je kako su Jokić i Luka Dončić zatražili od njega da organizuje NBA utakmicu u Srbiji ili Sloveniji, međutim, košarkaš Denvera demantovao je njegove reči.

"Nisam ništa zahtevao", kratak je bio Jokić.

Još malo o Vestbruku i tome kako bi najlakše mogao da se uklopi u tim.

"Ne znam da li mora da nauči bilo šta, mora da bude ono što jeste i tako će najviše doprineti. Verovatno obe strane moraju malo da se prilagode onoj drugoj, tako da će biti potrebno vreme, ali on definitivno može da doprinese, dobar je paser, može da obilazi protivnike, dobro je šutirao danas..."

U publici su bile i neke fudbalske legende poput Ronaldinja, Tjerija Anrija...

"Nikada ih nisam sreo ranije, ali oni su zaista bili legende i drago mi je što sam igrao pred njima. Baš sam pričao sa Vlatkom i Dariom, kada sam bio mlađi oni su bili zaista sjajni, istinske su legende i drago mi je što sam ih video na istom mestu."

Francuza je posebno voleo kao fudbalera.

"Da, Tjeri Anri je bio moj omiljeni igrač, ali dok je bio u Arsenalu. Zaista sam ga voleo, bio je vrlo brz, bio je reći ću - 'gejmčejndžer'. Bio je vrlo dobar igrač", zaključio je Jokić.



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsAbu Dabi NBA Games

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara