Komentari na vest

Istorija u Parizu: Srbija prvi put sa pet ekipa u tradicionalnim kolektivnim sportovima

S

Savo Kurotresina

pre 7 dana

Nogom bi se prekrstio kad bi fudbalere docekao na OI... Steta za streljaštvo... moglo je bolje, više...
k

kakone

pre 7 dana

Po meni od timskih sportova samo vateepolisti mogu uzeti medalju.
m

marko dd

pre 7 dana

trenutno samo 22 države imaju više obezbeđenih takmičara, a mi smo 107. po broju stanovnika.
u

urgh

pre 7 dana

Zar vaterpolo nije trebao biti ukinut na olimpijadi? Premalo se igra da bi bio olimpijski sport.
M

Majaotra

pre 7 dana

SpOrT nAm PrOpAdA xD
M

Moracki zet

pre 7 dana

Kakva steta za taj rukomet sto nam je savez u takvom stanju kakvom je... zamislite samo da su se jos oni kvalifikovali. Nije da nisu mogli i nije da nema talenta kod nas. A nije i da je bilo nedostizno. Uz samo malo srece i znanja mogli su i muski i zenski tim da se dokopaju OI.(koliko smo blizu govori podatak da su zene samo jedna pobjeda djelila od Tokija 2020, znaci tu su, blizu su, mogle su.. samo da jedno prvesnto Ep ili Sp odigramo kako treba i olimpiske kvalifikacijje budu blizu... ) Bas bas velika steta. Zamislite samo to za nasu malu zemlju. Pa to bi bio presedan svjetskih razmjera. Ajde da fudbal ne racunam (relano ne znam ni zasto je na OI al ajde kolektivni je sport) u zenskom vaterpolu smo bas daleko od neke mogucnosti da nesto uradimo.. ali rukomet, necu nikad prezalit ovu priliku. Jer ko znam kad cemo opet ovo imati... kad nekad rukomet nam stane na noge, neko drugi nece proci... ovo su bila idealna vremema da postavimo neke standarde koje niko nikad ne bi dosegao. Steta. Ali kako god, sad da rusimo rekorde u broju zlata!!
D

Delija Vg

pre 7 dana

Prava smo sportska nacija,da nas ima 40 miliona najbolji bi bili na svetu,Volim te Srbijo....
h

hdhehehehej

pre 7 dana

Da li postoji mogućnost da se još neko kvalifikuje za Pariz?
D

Djolekg

pre 7 dana

Nažalost mislim da ne. Preostalo je još da se napravi presek za atletiku i plivanje, ako se ne varam 30.06, ali osim Sinančevića u ova dva sporta nema ozbiljnih kandidata. On je na ivici da ide po rezultatu, mislim da je čak prvi ispod crte. Ostale kvalifikacije su uglavnom završene. Šteta što nam je rukomet potpuno propao, takođe u streljaštvu nemamo nijednog! predstavnika puškom (prvi put u istoriji, hoće li neko da odgovara za to?) Sve u svemu, odličan broj je i 109, trenutno smo 23. po broju sportista, što je odlično. I ogromna većina su kandidati za medalje, tako da baš sa nestrpljenjem očekujem OI.
D

Džukela klasična

pre 7 dana

Srbija sa ostalim Srbima ima smešan broj stanovnika i za Evropu a kamo li svet a imamo 5 ekipnih reprezentacija. Čudo neviđeno. To je zbog toga, što nas je istorija učila da moramo zajedno jer smo ratovali uvek i protiv svih i uvek sami bez ijednog saveznika
B

Brundo

pre 7 dana

Onolika Turska, zemlja na dva kontinenta i sa vise od 80 miliona ljudi ce u Parizu da ima jednu reprezentaciju.Rumunija jednu.Bugarska nijednu.S.Makedonija nijednu.Albanija naravno nijednu.Grcka dve, sa mogucnoscu da se i kosarkasi plasiraju.Crna Gora jednu reprezentaciju.Bosna nijednu.Hrvatska dve, sa mogucnoscu da se i kosarkasi plasiraju.Slovenija tri.Mozda se i kosarkasi plasiraju.Madjarska 4 reprezentacije (obe u rukometu i vaterpolu).Austrija nijednu.Slovacka nijednu.Ceska nijednu.Ukrajina jednu (fudbal).
P

Pazi

pre 7 dana

Nisam znao za ove podatke. Tako sam ponosan kad čitam ovo. Šteta što nemamo nijednu reprezentaciju u rukometu, to bi upotpunilo "kolekciju".
B

Brundo

pre 7 dana

Slazem se ali stanje u nasem rukometu je bas lose.Muska reprezentacija je zadnji put igrala na OI u Londonu 2012. i to zato sto je igrala finala EP 2012 koje je igrano kod nas.Sta tek da se kaze za zensku reprezentaciju?Zadnje ucesce na OI bilo je u 1988. u Seulu...
B

Brundo

pre 7 dana

Sest reprezentacija.Tu su i basketasi.U kosarci od moguca 32 igraca imacemo 28.12 u muskoj kosarci, 12 u zenskoj i 4 u muskom basketu.U odbojci 24 igraca.U vaterpolu 13.Zatim slede pojedinacni sportovi.Atletika 4 takmicara.Boks 3.Kanu 8.Biciklizam 2.Dzudo 6.Veslanje 3.Streljastvo 3.Plivanje 4.Stoni tenis 1.Tekvondo 3.Tenis 2.Rvanje 5.Sve ukupno 109 sportista.
P

Pazi

pre 7 dana

Kidaš da ovim informacijama. Hvala ti. Svaka čast.
@

@brundo

pre 7 dana

basket nije tradicionalan sport, majstore. Jeste ekipni, ali novokomponovani na sportskoj sceni.
B

Brundo

pre 7 dana

Kakav god da je bolji je od brejkdensa i voznje skejtborda.Sta docekasmo, da brejkdens i voznja skejtborda postanu olimpijske discipline.Sutra ce da bude igranje igrica.
D

Djolekg

pre 7 dana

Brundo, izgleda da informacije crpimo sa istog mesta;) Wikipedia/serbia at summer olympics 2024. Svaka čast ljudima, ažuriraju informacije skoro u realnom vremenu.
B

Brundo

pre 7 dana

Jeste.Tu brzo azuriraju podatke i tacni su.
Z

Zoran11

pre 7 dana

Ljudi,treba biti realan.Svaka čast i to je za veliko poštovanje svi naši koji su otišli na OI.Samo pogledajte ulaganja u te pojedine sportove na državnom nivou.Odbojkašice da se oslone na ove devojke koje su igrale LN,bile bi 10. Ženska kosarka u državi isto na niskim granama.Muška odbojka,par klubova ok,ostali strogo preživljavanje...
G

Gost112777

pre 7 dana

Je l' postoji šansa još iz nekog sporta da se kvalifikuje neko?
P

Pocket pool

pre 7 dana

Postoji. Iz dzebnog 🎱 biljardA. Zlato uzimamo sigurno jer prejaki kurodrkaci smo. Tu smo najjaci. Pa Malo li je. Ako mislis u kolektivne sportove. U pojediacne skoro u svaki spo RT imamo po jedan natjecatelj. Pa sad I missed smo bezobrazni I arogantni. Malo li je to.
?

?

pre 7 dana

a basketsti 3 na 3.. njih ne racunate,
Z

Zvornik,Republika Srpska

pre 7 dana

Alal vera! 👏
O

OI

pre 7 dana

Impresivno brate za tako malu zemlju. Naklon za srpske sportiste.

Bojan Urosevic

pre 7 dana

U kolektivne sportove spada i basket.
N

No.1

pre 7 dana

I muška Zlatna štafeta u plivanju od pre neki dan!

Milos Bozic

pre 7 dana

i sve zahvaljujući predsedniku!

Milos Bozic

pre 7 dana

IRONIJA,LJUDI!
D

Djape45||

pre 7 dana

Bravo, živela Srbija!
Z

Znik

pre 7 dana

Veliki rezultat, ali male sanse za medalje. Vaterpolo i muska odbojka i zenska kosarka tesko do medalja, zenska odbojka moze i kosarka ce biti jako tesko.
O

Osmanlija rumenko

pre 7 dana

Menja boje kao na semaforu 🚦🚦🚦. Greska si druze. Vaterpolo uzecemo zlato. Zenska odbojka srebro. Dok u kosarci muskoj smo svakako glavne favourite za minimum srebro, zajedno sa Francusa, Spanjolsku I Kanadu. Nemce 99 Posto Sam siguro da nece nista uraditi. Jer dostigli su vrhunac na zadnjeg svetskog prvenstvo kad si Nas dobili. I plus I KOd Nemce repka je u teskog raskolu. I u tesku svadzu. Pa vidi kapiten, Denis Sreder je najuri Max Kleber I Isaiah Hartendstajn I z kampu. Za ostale sportove verovatno tesko CE da uzmemo medalju. Za to treba I mora da SE zahvalimo jefendi oskarito.
B

Banja_Slatina

pre 7 dana

Pa nije medalja obavezna.