Kostas Slukas (©AFP)
Kostas Slukas (©AFP)

Grčka pregazila Kinu za polufinale, tamo je čeka Turska

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 04:13

Kina pružila slab otpor - 105:80

Arhivirala je Grčka poraz od Kanade u kvalifikacijama za Olimpijske igre, jer da ga nije potisnula i da je izabranicima Rika Pitina i dalje bio u podsvesti, bilo bi povuci-potegni i protiv Kine. Pregrupisala se Grčka na vreme i dominantnom igrom overila plasman u polufinale.

Tamo će Grke čekati znatno teži protivnik od Kine. Nije pružila Grka izdanje od kojeg boli glava, ali tako nešto i nije potrebno da bi se savladao tim kalibra kao što je to Kina. Gas od starta ostavio je Kineze miljama daleko i već do poluvremena odredio im sudbinu. Na Olimpijskim igrama u Tokiju neće ih biti.

Izabrane vesti

Podesili su košarkaši Grčke nišanske sprave, služio ih je šut sve vreme. Pucali su Grci iz igre preko 55 odsto, dok je rival bio na skromnih 38 odsto šuta iz igre. Čak i ako su se Kinezi nadali nečemu, sve je palo u vodu u prvoj deonici. Stavila im je Grčka do znanja da neće meć otići u neizvesnu završnicu, što je prethodno Kanađanima pošlo za rukom.

Briljirao je Janulis Larencakis, košarkaš Olimpijakosa, koji je ubacio 21 poen i imao četiri asistencije. Kostas Slukas je uprkos tome što je brzo ušao u problem sa ličnim greškama stigao do brojke od 14 poena, a takođe je imao i tri asistencije i dva skoka. Ogroman posao u reketu odradio je Kostas Mitoglu, koji je meč završio sa 12 poena i sedam skokova. Kod Kine je najefikasniji bio Hu sa 16 poena i pet asistencija.


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara