Košarkaši Srbije (©AFP)
Košarkaši Srbije (©AFP)

Drejmond Grin otpisao Srbiju: Imaju samo Jokića, nijedan bek nije bolji od Halibartona

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 16:56

“Najveći rival Americi su Nemci“, tvrdi temperamentni košarkaš Golden Stejta

Drejmond Grin je poznat po svojim otvorenim stavovima i razmišljanjima koja se neretko kose sa većinom. Aktivan je na društvenim mrežama, u svom podkastu, a redovno komentariše i dešavanja na Olimpijskim igrama.

Nije izostao ni njegov komentar uoči polufinalnih mečeva u Parizu, pa je tako poručio da Srbiju ne vidi kao najvećeg konkurenta Amerikancima za zlato...

Izabrane vesti

“Okej, oni imaju Nikolu Jokića koji je fenomen, ali Srbija nema nijednog spoljnog igrača koji je bolji od Tajrisa Halibartona. Bez uvrede, ne želim da iskažem poštovanje prema Tajrisu, samo govorim iz razloiga što je trenutno van rotacije“, počeo je Grin.

Osvrnuo se temperamentni košarkaš Golden Stejta na surovu statistiku meča iz grupne faze, koja kaže da je Srbija bila barabar sa Amerikancima kada je Nikola Jokić bio na parketu.

“Jeste, bili su izjednačeni, ali ne verujem da će to sada da se ponovi. Američki tim se adaptirao na te okolnosti, tako je uvek na prvoj utakmici na Igrama, sada je drugačije. Srbija nema šansu (da pobedi)“.

Iz tog razloga Grin ne vidi Srbiju kao glavnog konkurenta Amerikancima, već – Nemačku.

“Nemačka je drugi najbolji tim na turniru, s tim da je razlika između prvog i drugog je ogromna. Pokušao si da staviš Kanadu na to drugo mesto, ali oni i dalje nemaju kontinuitet. Nemci igraju zajedno deset godina“.

Kaže da zbunjuju rotacije koje pravi stručni štab, ali da je i dalje SAD daleko ispred ostalih.

“Gledao sam turnir i iskreno, ne razumem baš rotacije koje pravimo. Znam samo da je plan da igraju Kevin Durent, Entoni Edvards, Entoni Dejvis i Bem Adebajo zajedno. Čak i pored male konfuzije sa rotacijama s moje strane, niko i dalje nije dovoljno jak da izgubi sa manje od 20 razlike“.

Kao zaključak...

“Prestanite više da dižete frku i pričate kako neko može da se suprotstavi amerikancima u košarci, jer ne može niko“.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Drejmond Grinkošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara