(Foto: Mega)
(Foto: Mega)

Čović potvrdio: Avramović je u opticaju

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 22:17

"Ali moramo da uvažimo sve ljude koju su radili dosada sa mlađim kategorijama. Tu mislim na Jocu Antonića i Slobodana Klipu."

Koliko god da trenutno u Crvenoj zvezdi uživaju u lovorikama seniorskog tima, ove sezone, a i nekih prethodnih nisu mogli da se pohvale uspesima u mlađim kategorijama.

Zapostavljen je potpuno rad i proizvodnja mladih talenata, i koliko god Nebojša Čović zasluge za Nikolu Topića preuzimao na svoj tim, pitanje je gde bi jedan od najtalentovanijih evropskih igrača i visoki pik na predstojećem NBA draftu bio da nije početkom sezone prešao u Megu. Tamo je doživeo potpuni procvat, dok je u kratkom periodu u crveno-belom dresu zaradio dve ozbiljne povrede.

Izabrane vesti

Kako se takav nemar sa omladinskom školom i razvojem talentovane dece iz sopstvene škole više ne bude dešavao, Čović je naglasio da će nastupiti velike promene u radu sa mlađim kategorijama, a između ostalog je i potvrdio saznanja Mozzart Sporta kako se ozbiljno razmatra da kordinaciju tim sektorom u budućnosti preuzme dugogodišnji trener juniora Mege, Dragoljub Avramović.

"FMP je malo ispustio taj koncept, a otvorio se prostor za neke druge. Ne patim od toga da li smo prvi ili ne. Uspeli smo da napravimo neke igrače koji idu ka prvom timu. Topića nije pravila Mega, Zvezda ga je pravila. Ko je Kostića napravio? Zvezda. Ima tu još dečaka koji su interesantni, kao naprimer mali Šaranović iz FMP-a. Ja želim da taj koncept pojačamo, ali ne želim da žurim. Taj prelazak iz juniora u seniore je problematičan. Život ne počinje ni od mene, a ne ni od drugih. Zvezda je bila i pre nas, a biće i posle nas. Istina je da je Avramović u opticaju, ali moramo da uvažimo sve ljude koji su radili. Tu mislim i na Jocu Antonića koji je dosada kordinisao mlađe kategorije, pa i Slobodana Klipu pre njega koji se sada vratio iz Kine.", potvrdio je Čović.


tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićDragoljub Avramovićmlađe kategorije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara