Ako ne pobedimo Dansku, zavisimo od Engleza

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 17:02

Spasonosni gol Luke Jovića ostavio nadu Orlovima u poslednjem kolu grupne faze

Utakmicu koju smo morali da dobijemo, mi smo odigrali nerešeno, ali i dalje zavisimo sami od sebe. Ako pobedimo Dansku u poslednjem kolu sigurno ćemo se plasirati u osminu finala, ali ako utakmica bude završena nerešeno onda ćemo zavisiti od raspoloženja Engleza. Ukoliko ekipa Gereta Sautgejta savlada i Dansku i Sloveniju sa po najmanje dva gola razlike, mi ćemo i sa bodom biti drugoplasirani i obezbediti plasman u nokaut fazu takmičenja. Dakle, za početak, večeras od 18.00 navijamo za Gordi Albion.

Svaki drugi ishod u večerašnjem meču u Frankfurtu bi u korenu promenio situaciju. Ako Danska izbegne poraz od Engleske, u igri će nam biti samo pobeda, dok bi poraz ekipe Kaspera Hjulmanda od jednog gola razlike potpun zakomplikovao situaciju. Moglo bi da se dogodi da na kraju odlučuje broj postignutih golova. Ako i on bude izjednačen, onda bi odlučivao fer-plej ili žuti i crveni kartoni.

Izabrane vesti

Takođe, ako bi Slovenci izbegli poraz u poslednjem kolu, onda bi nam u igri samo bila pobeda, bez obzira da li Danci večeras ubedljivo izgubili od Engleske, jer je teško očekivati da bi moglo da se dogodi da trećeplasirani sa dva boda prođe u narednu fazu takmičenja.

Da bi bilo jasnije, koraci koji koji odlučuju po pitanju plasmana su sledeći: Broj osvojenih bodova u utakmicama između timova, međusobni skor, veći broj postignutih golova, jednaesterci u slučaju izjednačenog skora dva tima, a potom bi se preško na disciplisnek poene. Poslednji kriterijum bi bio učinak u kvalifikacijama.

Detaljniju sliku ćemo imati nakon večerašnjeg meča na stadionu Ajntrahta, ali ono što je selekciji Dragana Stojkovića Piksija biti najsigurnije, jeste da pobedi u trećem kolu. Ipak, moraće mnogo toga da se promeni u igri Orlova, jer ovo što smo igrali danas protiv Slovenije garantovao bi potop protiv tako brze selekcije kao što je Danska.




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara