(©FIBA)
(©FIBA)

Dončić privatizovao, Slovenija doživela debakl kakav ne pamti

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 22:15

Reprezentacija Hrvatske napravila veliko iznenađenje u Pireju u borbi za Olimpijske igre - 108:92

Ko je ovako nešto mogao da predvidi?! Realno, malo ko, ako iko. Umesto rutinskog trijumfa Slovenije, demonstracija sile Hrvatske. U komšijskog derbiju prvog kola grupe A olimpijskog kvalifikacionog turnira u Pireju, Kockasti su deklasirali izabranike Aleksanda Sekulića sa 108:92 (31:16, 23:25, 39:27, 15:24) i tako priredili prvoklasnu senzaciju!

Slikovito govreći, momci Josipa Sesara su "premlatili" uspavane i bezenergične Slovence. Od prvog do poslednjeg sekunda, ne dozvolivši im da se nijednog trenutka dignu i barem malkice priprete, pokažub zube. Igru nedostojnu Olimpijskih igara su prikazali sedmi sa poslednjeg Svetskog prvenstva, a van svakog ritma je bio onaj u koga su svetla pozornice bila najviše uperena. Luka Dončić je odlučio da uradi ono što uvek i čini - da potpuno privatizuje ekipu i stavi je u svoju službu. Samo što je sad otišao i korak dalje. Jeste bio ubedljivo najefikasniji u svom taboru postigavši 26 poena, ali su mu procenti bili osuđujući - 8/23 iz igre, od toga 0/9 za tri! A, opet je sa njima ostvario tripl-dabl partiju pošto je pride imao 11 skokova i deset asistencija.

Izabrane vesti

Ipak, treba mu svejedno odati priznanje. Mogao je sada biti na nekoj tropskoj plaži, ali umesto toga je samo 15-tak dana nakon završetka klupske sezone, vidno umoran, istrošen i ishaban odlučio da se stavi u službu nacionalnog tima. Samo je pitanje koliko ovakav Luka koristi Sloveniji. Zasada deluje da bi mogao da bude veći teret.

Naravno da se očekuje da Zmajčeki slave protiv Novog Zelanda za dva dana i tako prođu u polufinale, međutim teško sa ovom igrom mogu da pariraju domaćinu Grčkoj i da se nadaju kako će videti Pariz.

Već u prvoj četvrtini su Hrvati imali ogromnih plus 18, a na veliki odmor su otišli sa prednošću od 54:41. Domirao je pod košem Ivica Zubac, a u nastavku mu se pridružio Goran Filipović kao iks-faktor. Član Igokee se "zapalio" u trećem periodu igre, pogodio čak šest trojki iz sedam pokušaja i kao takav predstavljao enigmu za slovenačku odbranu koja nije očekivala njegov doprinos. Ukupno je postigao 21 poen, Zubac je završio sa 18, dok su dvocifreni bili još Šarić (19p., 10sk., 10as.)), Darko Branković (15p.), Mario Hezonja (12p.) i Džejlin Smit (11p.).

Kod Slovenaca su znake života na ovom meču pokazali još samo Klemen Prepelič sa 19 poena, Vlatko Čančar sa 12 i Džoš Nibo koji je na svom debiju u takmičarskim utakmicama uz 12 poena imao i devet skokova. Slaba mu je to uteha...

Nije pomogla Sekulićevim momcima ni 20-minutna pauza sredinom trećeg kvartala zbog tehničkih problema. Morali su organizatori da menjaju sat na jednom košu, ali to nije vredelo Slovencima. Ostali su u nokdaunu do samog kraja i doživeli pravi debakl koji su do poslednjeg zvižduka uspeli samo malo da ublaže.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeKošarkaška reprezentacija HrvatskeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara