Bogdan Bogdanović (©Nikola Mikić / Mozzart Sport)
Bogdan Bogdanović (©Nikola Mikić / Mozzart Sport)

Bogdanović: Ide kod nas loženje kako se približava takmičenje, ali još nismo ništa uradili

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.07.24. | 19:55

"Možda Amerikanci hoće da nam pošalju neku poruku", poručio je kapiten

Posle završenih obaveza u Lionu i odmora košarkaška ekspedicija Srbije uputila se preko Dubaija do konačnog odredišta - Abu Dabija. Nažalost, zbog letnje sezone i odmora ekipa je kasnila i došla tek u ranim jutarnjim časovima do srca Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U planu selektora Svetislava Pešića nije bilo planiranih aktivnosti do večernjeg treninga, pa su košarkaši Srbije iskoristili slobodno vreme da uživaju u čarima ostrva Jas, jednog od ekskluzivnijih lokacija u Abu Dabiju, pre nego što su se uputili u trening halu gde ih je sačekao ozbiljan tempo i rad.

Izabrane vesti

Po završetku treninga kapiten Bogdan Bogdanović razgovarao je sa srpskim novinarima i sumirao prve utiske sa Bliskog istoka, kao i utakmice sa Francuskom, te je govorio i o narednim protivnicima - Australiji i SAD.

"Stigli smo dosta kasno, imali smo odmor sve do večernjeg treninga i dobro smo sada odradili. Trudimo se da nastavimo sa radom, dobrim timskim radom i da održavamo tu atmosferu koju imamo. Ne zalećemo se previše, samo se koncentrišemo na rad, da održavamo formu i nastavak priprema ide, spremamo se za Olimpijske igre", poručio je Bogdanović novinarima Mozzart Sporta i Telegrafa.

Uslovi za rad su prilično dobri u trening centru univerziteta Njujork, što je potvrdio i kapiten Srbije.

"Imao sam to iskustvo da budem ovde sa Atlantom pre godinu i po dana. Abu Dabi je fenomenalno mesto, nema šta drugo da se radi sem košarke, dobra hrana, dobro vreme, bazen i oporavak. Pravo mesto za nas".

Posle pobede nad Francuskom, u srpskoj javnosti su se podigla očekivanja, što je negde bilo očekivano. Ekipa se ipak trudi da ostane nogama na zemlji, ali je ipak morala da se prođe još jednom tema utakmice sa Francuskom.

"Dobro, to kod nas uvek tako ide. Kako se približava prvenstvo, kreće loženje i tako dalje. Mi treba da se fokusiramo na naš rad ovde, na ovo što gradimo. Mi još ništa nismo postigli ni s tom utakmicom, ni sa ovim prethodnim pripremnim utakmicama što smo imali, da tako kažem, iza zatvorenih vrata. Samo treba da nastavimo da se fokusiramo na trening, na dobar rad. Olimpijske igre tek dolaze, daleko je to još. Prave utakmice tek dolaze".

Selektor je pre odlaska u Lion rekao da tim još nije u stanju u kojem bi on voleo da bude. A, kakav je osećaj među igračima?

"Niko nije još sad spreman u fulu. Ne može po utakmici da se meri, neko je odigra dobro, neko nedovoljno dobro. Isto tako i u protivničkim ekipama. Mislim da su svi daleko od neke zadovoljavajuće forme. Ali u tim turnirskim takmičenjima nema ni mnogo vremena. Svi približavamo našu formu kraju, kako da kažem i vrhuncu. Kao što rekoh, naš fokus treba primarno da bude na telu, na kondiciji, na pripremi i da fizički budemo spremni i mentalno kada počnu Igre".

Ranije tokom dana novinari su imali priliku da razgovaraju sa američkim košarkašima koji su rekli dosta pohvalnih reči o Srbiji.

"To su jedni od najvećih profesionalaca, momci u ekipi SAD. Počevši od njihovih lidera i najvećih zvezda. Tako da, možda i oni šalju nama neku poruku (smeh). Sve je za poštovanje, naravno, ali mislim da su oni dosta spremni i pripremljeni. Znaju kako to ide, imaju igrače koji su imali iskustva na prethodnim takmičenjima, nevezano za Olimpijske igre, već i sa planetarnih takmičenja", priča kapiten i otkriva da je u stalnom kontaktu sa saigračima iz Atlante:

"Kuckamo se mi između nas. Naravno ovi moji iz ekipe navijaju za nas (smeh). Sve su to normalne stvari, nema tu nekog straha. Ni našeg prema njima, niti se oni nas plaše. Biće dobra ta utakmica prijateljska utakmica i dobra proba za obe ekipe, da se vidi gde su trenutno".

Pre meča sa Amerikancima 17. jula, dan ranije na programu je duel sa Australijom, takođe od 18 časova.

"Nezgodan protivnik, igraju timski, dosta čvrsto i jako dugo su zajedno. Fizički su spremni i jaki, dosta šutera imaju i iskusnih igrača. Igraju atipičnu košarku, neki svoj stil, brzo i jako. Biće dobra ta priprema za nas. I ta utakmica će biti jako bitna za nas, obe na kraju krajeva, dosta važne za izgradnju dalje forme".



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024Pariz 2024Bogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara