Alen Smailagić (©MN Press)
Alen Smailagić (©MN Press)

Baskonija hoće Alena Smailagića

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 08:51

Crno-beli spremaju novi ugovor, ali bi mogao da dobije ozbiljnu konkurenciju

Ni nedelju i kusur posle izgubljenog finala Superlige, u Partizan Mozzart Betu se ne dešava ništa konkretno. Džejlin Smit je poručio da pregovara sa crno-belima, Danilo Anđušić čeka poziv, dok se za Alena Smailagića sprema novi ugovor... No, klub iz Humske mogao bi da dobije ozbiljnu konkurenciju.

Kako javlja španski El Koreo, list iz Baskije sa centralom u Bilbau, Baskonija je zagrizla za potencijalnog srpskog reprezentativca. Njemu je ugovor sa Partizan Mozzart Betom praktično istekao sa krajem Superlige, a tim iz Vitorije bi to želeo da iskoristi i dovede ga u svoje redove.

Izabrane vesti

Podsetimo, Mozzart Sport je pisao o želji crno-belih da zadrže Smailagića jer su mu spremili novi ugovor, ipak to ne znači da on ne može da pregovara sa drugim timovima. Baskonija je u fazi rekonstrukcije, a iako nema trenera, dovedena su dva pojačanja. U pitanju su Kamar Boldvin i Timoti Luvavu Kabaro.

Ugovori su istekli Vanji Marinkoviću, Daniju Dijezu, Krisu Čiozi, Džordanu Tiodoru, Ondreju Hanzliku, Majku Kocaru i Metu Kostelu. Takođe se Baskonija rastala i sa trenerom Duškom Ivanovićem, a kao naslednici se najčešće pominju Jaka Lakovič i Luka Banki. Podsetimo, Vanja Marinković je pred povratkom u Humsku 1.

Smailagić je u Partizan Mozzart Betu proveo tri godine. Stigao je posle rastanka sa Golden Stejt Voriorsima, a povrede su dobrim delom učinile da njegova dosadašnja karijera nema pravac kakav se predviđao.

Sezonu u Evroligi završio je sa 5,5 poena i 2,2 skoka za prosečno 16 minuta na parketu.



tagovi

Alen SmailagićEvroligaBaskonijaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara