Mario Hezonja (© Star sport)
Mario Hezonja (© Star sport)

Hezonja za Mozzart Sport: Ne brinem se ja za Partizan, istina je da su me zvali da dođem

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.10.24. | 08:06

Hrvatski internacionalac i as Real Madrida pričao je za naš portal posle pobede nad Partizan Mozzart Betom i otkrio da je imao burno leto pre nego što je potpisao novi petogodišnji ugovor

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida)

Ako je neko imao burno leto u evropskoj košarci onda je to Mario Hezonja. Hrvatski as je bio meta broj jedan mnogih klubova u Evroligi kao krilni igrač koji je u stanju da napravi razliku na svakoj utakmici u elitnom takmičenju, a onda je prelomio i odlučio da potpiše mega ugovor sa Realom i tako ostane u Madridu do 2029. godine. Kako je sve to izgledalo, otkrio je posle pobede nad Partizan Mozzart Betom u glavnom gradu Španije.

Izabrane vesti

Nije krio da ga je mnogo toga nerviralo, pre svega društvene mreže jer je bio meta mnogih spekulacija, po svemu sudeći pogrešnih.

"Nažalost, navikao sam na to", počinje uz osmeh Hezonja za Mozzart Sport, ali vrlo brzo postaje evidentno da mu nije prijala nenormalna pažnja sa svih strana:

"Da sada ne nazivam sve to nekim imenima, da ne ispadnem ja 'indijanac', ali katastrofa je kako se ljudi ponašaju po tim društvenim mrežama iza profila. Bore se za neke informacije, na kraju krajeva... Da li je stvarno bitno ko će pustiti prvi da je neko potpisao negde... Izgleda je to tako ide danas u sportu. Što se toga tiče... Užas".

Nastavlja dalje u istom tonu...

"Bio sam kod kuće, na planini bez dodira sa realnošću i bez telefona. Onda odjednom telefon je eksplodirao. Planiram posle karijere da se potpuno odvojim od svega toga".

Iako su mu poluinformacije smetale tokom leta, pitamo ga koliko je bilo istine oko priča da ga je želeo Partizan ovog leta?

"Istina je!"

Objašnjava način razmišljanja jer je bio slobodan agent, spreman da sasluša sve ponude koje su stigle na njegovu adresu. Jedna od njih je bila i ona iz Humske.

"Dosta je tu bilo ekipa koje su pokazale interesovanje i koje su zvale. Moram svima da se zahvalim jer pokazuju da me žele. Respektuju kakav sam igrač i kakav igrač želim da postanem. Morao sam i ja da se malo sklonim sa strane da vidim ko me sve zove, da jednostavno procenim šta i kako. Moraš biti otvorene glave i zdravog razuma za sve. Razmislio sam bio dobro... Istina je da me je hteo Partizan. Razgovarao sam sa Željkom, isto tako sa gospodinom Zoranom. Hvala im na tome, izvanredni su".

Prokomentarisao je i novu ekipu Partizana, potpuno rekonstruisanu sa čak 14 novih imena u odnosu na prethodnu sezonu.

"Jako je to teško, posebno u Evroligi. Kada sam bio mlađi u nekim ekipama to je kao recept za katastrofu, ali ne bojim se je za Paritzan. Imaju odličnog trenera i staf, koštaće ih neko vreme, ali imaju fantastične navijače koji ih povuku u Beogradu... Nemam ja straha za Partizan, sjajni su bili protiv nas".

Onda je bio red i da ga pitamo o utakmici u Madridu. Partizan Mozzart Bet je ponovo pokazao borbeni duh, igrao je dobro pune tri deonice. Čak je i vodio na početku meča kada je ubacio čak šest trojki iz 10 pokušaja, ali na kraju sve to nije bilo dovoljno da se pobedi Real Madrid.

"Vidi se da nas, hajmo reći, ne ide. Potpisali smo i mi dosta novih igrača. Loša stvar u tome je ritam utakmica, jer ima tu grešaka, a onda ima i dobra stvar jer su to momci koji su zdravi u glavi, što se kaže. Slušaju sve, a mi koji smo dugo tu želimo da im pomognemo. Koštaće nas to na početku sezone, ali to se dešava svakoj ekipi. Čekaćemo ih koliko bude trebalo".

Za kraj otkriva Mario kako je doneo odluku da nastavi karijeru u Realu, a po svemu sudeći i završi je u tom klubu jer ima važeći ugovor narednih pet sezona.

"Najbolji klub na svetu, ja kada to kažem možda neko pomisli: `Vidi ovog šta priča sada`, ali kada obučeš ovaj dres... Taj odnos koji klub ima prema tebi kao igraču, uslove koji imaš... Razlika je... Razlika je i u odnosu na NBA, a onda možeš tek da pomisliš kakva je razlika u Evroligi. Nadam se da će svi da prate Real, da budu najbolji mogući nivo. Ne želimo situaciju da igrač jedno igra za Real i sve mu bude top, a onda ode negde druge i bude: `Joj, pomažite`. Nastojimo i mi igrači preko ELPA da sve to podigemo na visok nivou u čitavoj Evroligi", završava Hezonja razgovor za Mozzart Sport.





tagovi

KK Real MadridMario HezonjaKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara