Angelos Postekoglu (©Reuters)
Angelos Postekoglu (©Reuters)

Totenhem pronašao novog trenera, samo dve sezone radio u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 09:48

Londonski klub postigao usmeni dogovor sa Angelosom Postekogluom

Konačno! Više od dva meseca pošto se rastao sa Antonio Konteom, Totenhem je uspeo da pronađe novu zamenu. Novi trener londonskog kluba u narednim danima trebalo bi da postane Angelos Postekoglu.

Ostrvski mediji pišu da je u noći između nedelje i ponedeljka Totenhem postigao usmeni dogovor sa Australijancem grčkog porekla oko dvogodišnje saradnje (sa mogućnošnu produžetka na još jednu sezonu) te mu sada preostaje da se dogovori još sa njegovim aktuelnim klubom Seltikom.

Izabrane vesti

Podsetimo, Arne Slot je bio prvi pik londonskih Pevaca za upražnjeno mesto trenera sve dok nije presekao i odlučio da produži ugovor sa Fajenordom. Ozbiljnije opcije su bili još Julijan Nagelsman i Ćabi Alonso, ali kako nije obezbedio učešće ni u Ligi konferencije morao je Totenhem da se nada kako će privući zvučnije ime.

Postekoglu je prethodne dve godine proveo u Seltiku. Bile su to jedine dve od nepune tri sezone tokom trenerske karijere koje je proveo u Evropi, ali dve vrlo uspešne sezone. U prvoj, odmah po dolasku, vratio je titulu prvaka Škotske na Seltik park, a ove je osvojio duplu krunu! Pride je velikanu iz Glazgova doneo još dva trofeja Liga kupa.

Trenersku karijeru ovaj 57-godišnji stručnjak počeo je još krajem prošlog veka u Južnom Melburnu. Potom je predvodio mlađe selekcije Australije, pre nego što se na kratko otisnuo u rodnu Grčku i preuzeo tadašnjeg trećeligaša Panahaiki. Ipak, brzo, posle svega nekoliko meseci, vratio se u Australiju gde je vodio Brizbejn Rour i Melburn, pre nego što je 2013. godine preuzeo seniorsku reprezentaciju Australija na čijoj klupi se zadržao četiri godine. Pre nego što je došao u Glazgov radio je još u japanskoj Jokohami.


tagovi

Angelos PostekogluTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara