Printscreen
Printscreen

Nedović: Slaviću uz "Dušmani hoće da nas unište"

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 01:22

Emocije kuljaju, Nemanja se prisetio teških dana Crvene zvezde iz njegovog prvog mandata

Ko zna kakve su sve slike prolazile kroz glavu Nemanje Nedovića u onim trenucima kada je postalo jasno da će s Crvenom zvezdom osvojiti Jadransku ligu. Ako neko pamti doba kada su sa Zvezdinih terena na Kalemegdanu nošeni koševi zbog teške finansijske situacije u klubu, zatim period kada je klub sa izuzetno malim budžetom izborio opstanak u regionalnoj ligi i imao zabranu dovođenja igrača - pamti Nemanja Nedović.

Imao je tada samo 18,19 godina, važio za jednog od najtalentovanijih srpskih košarkaša i pomogao Zvezdi da na rezultatskom planu izvuče koliko se u takvim surovim okolnostima moglo. Vratio se Nedović da ostvari jedan davni san i učinio to. Čitava Nemanjina karijera kao da je stala u ovu jednu finalnu seriju, emocije su kuljale po završetku utakmice u beogradskoj Areni.

Izabrane vesti

"Bio sam u klubu kada je bilo mnogo, mnogo teško i sad se desi da osvojim sa Zvezdom prvu ABA ligu. Zbog toga sam se malo rastužio, ali sada ću sigurno da lepo proslavim sa ekipom i biću srećan. Ovo je zaista nešto posebno. Titulu posevećujem porodici, mojoj Taliji i svim navijačima Zvezde. Oni koji me prate od mlađih dana znaju koliko je meni ovo bitno i znaju da mi je žao što nisam uspeo da osvojim odmah, ali eto sa malim zakašnjenjem, nadam se da su sada ponosi.", emotivan je Nemanja.

Nema dileme, Nedović će i narednu sezonu provesti u crveno-belom.

"Zvezda je moj klub. Imam još godinu dana ugovora. Vidim sebe ovde i nadam se da ćemo imati još više uspeha naredne sezone.

Zna uz koju pesmu će proslaviti Zvezdin četvrti trofej u poslednje dve sezone.

"Možda ona... Kako se zove ona 'Dušmani hoće da nas unište'... Biće sigurno uz tu".

Ističe da on i saigrači nisu očekivali da će ovako rano biti gotovo

"Nismo očekivali, ali smo verovali. Kada smo videli početak utakmice rekao sam igračima u svlačionici da imam osećaj da oni ne veruju da mogu da pobede. Da smo jako blizu i da samo trebamo da budemo solidni, da ne pravimo greške. Da odigramo pametno i čitamo igru, jer ova utakmica danas nije bila utakmica ko ima više snage, ko je jači, ko je bolji šuter, nego kao šah, taktička utakmica"..


tagovi

KK Crvena zvezdaNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara