Angelos Postekoglu i Erik ten Hag (©Reuters)
Angelos Postekoglu i Erik ten Hag (©Reuters)

Ten Hag i Postekoglu i priče o trofejima

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.09.24. | 11:44

Mančester Junajted i Totenhem loše počeli novu sezonu, a danas (17.30) u derbiju dana na Old Trafordu žele tri boda i priključak za vrhom Premijer lige

Holanđanin Erik ten Hag imao je odličnu debitantsku sezonu na klupi Mančester Junajteda posle dolaska iz Ajaksa, ali prošla je bila turbulentna. Nije obezbeđena Liga šampiona, ali je trofej FA kupa i trijumf na Vembliju protiv gradskog rivala Sitija spasao Lalu na kormilu velikana s Old Traforda.

Nova sezona – stare muke. Pritisak je veliki, rezultati su skromni. Jasno je Ten Hagu da ga samo trofeji drže na klupi, a otkaz mu dugo visi kao Damoklov mač. Pritsak je pojačan posle loše partije u četvrtak potiv Tventea na startu Lige Evrope. Samo bod (1:1) na svom terenu je slab učinak za prvog favorita za osvajanje pehara u drugorangiranom UEFA takmičenju.

Izabrane vesti

Trofeji su ono za šta se ovaj klub zalaže. Najviši mogući ciljevi ima Junajted svake godine. Želimo da dođemo do Lige šampiona. To je jasno. Imamo dva puta. Jedan je u Premijer ligi, a drugi je u Ligi Evrope. Suđićemo nam svaku utakmicu i to je normalno. Svi očekuju da Junajted za svaku utakmicu očekuje pobedu. Znamo to. To nije tajna ni za koga. Kada ste u ovom klubu morate da se nosite sa ovim faktorom i mi to radimo. Nije bitno da li si mlad ili star ili šta već. Moramo da se nosimo s tim. Moramo da izvučemo najbolje, da ispunimo očekivanja“, svestan je Ten Hag problema na startu sezone pred duel današnji (17.30) derbi sa Totenhemom, još jednom timom koji nije dobro počeo i nalazi se na sredini tebele Premijer lige.

Problem Junajteda je neefikasnost u Premijer ligi. Samo pet golova na pet mečeva, od toga tri u mreži Sautemptona. Novajlija iz Bolonje Džošua Zirkze nije rešio taj problem, posti od premijeri protiv Fulama kada je doneo tri boda. Markus Rašford nije u formi. Obojica su dala po jedan gol, dok je tek počeo da igra Danac Rasmus Hejlund posle povrede.

Moramo da budemo efikasniji i da postižemo više golova jer ćemo tako da dobijemo utakmice“ filozofski će Ten Hag.

17.30: (2,40) Mančester Junajted (3,50) Totenhem (2,85)

S druge strane, čini se da je završen medeni mesec Angelosa Postekogla i Totenhema. I Grk sa australijskim pasošem je pod pritiskom, doduše ne tolikim kao Holanđanin, pošto Pevci dugo ne znaju za trofeje. Prošle sezone je Postekoglu sjajno krenuo, a malo mu je falilo za četvrto mesto na kom je završila Aston Vila.

Dok je Ten Hag svestan da ga samo pehari održavaju na Teatru snova, strateg Pevaca ima drugačije mišljenje. Pred duel sa Junajtedom imao je svoju teoriju.

Da Erik nije osvojio nešto, onda bi ljudi govorili da mora nešto da osvoji. To je zamka u koju možete upasti, misleći da će te svi voleti ako osvojite nešto. Zato uvek govorim da želim da izgradim tim koja ima priliku za održiv uspeh. To vam je potrebno. Uspeh nije zagarantovan, ali ako izgradite nešto što vam daje priliku iz godine u godinu, onda imate više šansi da stvorite period u kojem klub može da vidi sebe kao kandidata za pehare“, rekao je Postegolu.

15.00: (4,10) Ipsvič (3,50) Aston Vila (1,45)

Menadžer Totenhema nema problema sa efikasnošću kao kolega sa suprotne strane, ali mečevi sa jačim rivalima kao što su Njukasl i Arsenal ogolili su slabosti Pevaca, da ipak nisu tim za velike doemte. Ova dva kluba su u grupi ekipa koja pretenduje na „kotu 4“ gde su i Čelsi, Aston Vila, Njukasl i Brajton. Siti i Arsenal, pa i novi Slotov Liverpul, kvalitetniji su i bliži borbi za tron na Ostrvu.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU MANČESTER JUNAJTEDA PROTIV TOTENHEMA.

Totenhem nije pobedio na dva prethodna gostovanja u Premijer ligi (remi i poraz). Protekle sezone na Old Trafordu u duelu ovih timova bilo je 2:2, dok je u severnom Londonu domaćin savladao četu Erika ten Haga sa 2:0.

Obojica menadžera imaju bolju kadrovsku situaciju u odnosu na početak šampionata. Ten Hag bi mogao da se pruži šansu oporavljenom Hejlunda u špicu uemsto Zirkzea. Danac ima samo 27 minuta u nogama ove sezone, od toga 12 u Premijer ligi prošle nedelje protiv Kristal Palasa u Londonu (0:0). Van stroja su Lindelof, Malasija, Šou i novajlija Leni Joro (nije odigrao ni minut u dresu novog kluba). Za Totenhem i dalje ne igra Brazilac Rišarlison.

PREMIJER LIGA – 6. KOLO

Subota

Njukasl - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Gordon 58 pen - Gvardiol 35/

Brentford - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Embeumo 1 - Souček 54/

Čelsi - Brajton 4:2 (4:2)

/Palmer 21, 28, 31, 41 - Riter 7, Baleba 34/

Notingem Forest - Fulam 0:1 (0:1)

/Himenes 51pen/

Everton - Kristal Palas 2:1 (0:1)

/Meknil 47, 54 - Guehi 10/

Arsenal - Lester 4:2 (2:1)

/Martineli 20, Trosar 45+1, 90+4, Haverc 90+6 - Džastin 47, 63/

Vulverhempton - Liverpul 1:2 (0:1)

/Ait Nuri 56 - Konate 45+2, Salah 61pen/

Nedelja

15.00: (4,10) Ipsvič (3,50) Aston Vila (1,45)

17.30: (2,40) Mančester Junajted (3,50) Totenhem (2,85)

Ponedeljak

21.00: (1,65) Bornmut (4,00) Sautempton (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedTotenhemPremijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara