WErik ten Hag, Alehandro Garnaćo i Lisandro Martines (©Reuters)
WErik ten Hag, Alehandro Garnaćo i Lisandro Martines (©Reuters)

Junajted ulupao preko 660.000.000, za šta?! Sigurno ne za iživljavanje nad trećeligašem

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 10:16

Tek jedna pobeda na poslednjih devet evropskih utakmica

Iza Erika ten Haga su dva troja i zahvaljujući njima je i dalje tu gde jeste – u Mančester junajtedu. Prve sezone Liga kup, a druge, kada su već bezmalo svi videli kako pakuje kofere, stigao je pehar FA kupa, posle pobede nad Mančester Sitijem, i uspeo je da preživi. Da sačuva posao. Dokle? Veliko je pitanje. Nastavi li ovako – ne zadugo.

Jer, silna sredstva Mančester junajted nije potrošio da bi se iživljavao nad trećeligašem u kup takmičenju, da bi Barnsli počastio sa sedam komada. Niti da bi mu jedine pobede u Premijer ligi ove sezone bile one nad Sautemptonom, koji se tek vratio iz Čempionšipa, ili Fulamom, kome je protekle sezone krajnji domet bio vrh donjeg doma. Utrošio ih je da bi bio konkurentan i u Engleskoj i u Evropi. Za sada to nije.

Izabrane vesti

Crveneli su se obrazi ljudima na Old Trafordu nakon prošlogodišnje istorijske bruke u Premijer ligi i osmog mesta. Ali, posle osvojenog FA kupa, odluka ser Džima Retklifa bila je da Eriku ten Hagu pruži još jednu šansu, da mu je udeli otkaz. Kredit ubrzano troši…

A, trošio je i novac. I to u popriličnim količinama otkako je leta 2023. godine stigao iz Ajaksa. Svake godine preko 200.000.000 evra! Na transfere i pozajmice.

Tog prvog leta najviše – 243.280.000 (Antoni, Kazemiro, Lisandro Martines, Tajrel Malasija, Martin Dubravka); zatim naredne godine 202.300.00 (Rasmus Hejlud, mejson maunt, Andre Onana, Sofjan Amrabat, Altaj Bajindir); te ovoga leta 214.500.000 (Leni Joro, Manuel Ugarte, Matijs de Liht, Džošua Zirkze, Nusair Mazraui).

Sve skupa za 16 igrača izdvojeno je čak 660.080.000 evra! A, rezultata nigde. Nema ih ni na mapi. Barem ne onakvih koji bi opravdali toliko potrošenih sredstava. Mančester junajted je svih prethodnih sezona u debelom minusu – ni izbliza nije prodavao igrače za toliko novac – a sve što je u vitrine uneo su dva kupa.

Na poslednjih devet evropskih utakmica upisao je tek jednu pobedu. Onu nad Kopenhagenom izvojevanu teškom mukom. Pet poraza (Sevilja, Galatasaraj, Kopenhagen i Bajern dva puta) i tri remija (Sevilja, Galatasaraj, Tvente). U Premijer ligi treće, pa osmo mesto, a već sada Mančester junajted za gradskim rivalom Sitijem kaska šest bodova. I od početka sezone u svim takmičenjima ima više neuspeha, nego trijumfa.

Ukoliko se nešto ne promeni, pitanje je dana kada će se ser Džim Retklif, koji rukovodi sportskim sektorom, zapitati: Kuda sve ovo vodi? Za šta je ulupano 660.080.000 evra?! Zašto igrači nisu na nivou iz prethodnih klubova i da li su pojačanja zaista pojačanja?

Pitanja je mnogo, a do sada je jedini odgovor Erika ten Haga da je stvaranje tima i proces. Baš se odužio Ii, za sada, ničemu ne vodi. Tako kažu rezultati, a oni su jedino merilo.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara