(Reuters)
(Reuters)

Veliki stručnjak Ten Hag: Jedna pobeda u Evropi sa Mančesterom, a i ta jedva

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 04:49

Trener Mančestera krivi igrače što nisu zaustavili napad Tventea za izjednačenje

U Ajaksu je bio sjajan, u Mančester junajtedu očajan. Može da priča šta god hoće, a obično trabunja o tome kako je u pitanju proces i da će biti bolje, ali teško je zamisliti da će Erik ten Hag unaprediti Mančester junajted.

U Premijer ligi ionako nije konkurent za naslov, Lige šampiona se nije ni dokopao, pitanje je koliko ga zanima Liga Evrope, što se videlo na premijeri redizajniranog takmičenja, pošto je na Old Trafordu odoleo Tvente 1:1.

Izabrane vesti

Tako se stiglo do zapanjujućeg podatka, da je u poslednjih sedam međunarodnih utakmica slavni klub slavio samo u jednoj. A i u toj jedinoj, na mišiće je savladao Kopenhagen, pogotkom Harija Megvajrea prošle jeseni, na utakmici u kojoj je Andre Onana ukrotio jedanaesterac Džordanu Larsonu. Pre i posle toga, sa Ten Hagom na klupi, dupli poraz od Bajerna (3:4, 0:1), neuspesi u duelima sa Galatasarajem (2:3 kod kuće, 3:3 na strani), pad na Parken stadionu (3:4), a onda i skroman bod sa Ten Hagovim nekadašnjim klubom.

Tvente je igrao utakmicu života. Njegovi igrači borili su se za svaki metar terena, za razliku od nas. Način na koji su proslavili osvajanje boda pokazuje vam koliko to njima znači. Morali smo da budemo spremni za to, a zapravo smo pružili 99 odsto mogućnosti, a to nije dovoljno“, ocenio je Ten Hag posle premijrenog susreta u Ligi Evrope.

Slika je mogla da bude drugačija samo da nije bilo fatalne greške Kristijana Eriksena, koji jeste pogodio za prednost Engleza, ali je Sem Lamers sredinom drugog dela, baš posle propusta Danca, poravnao.

Nismo potcenili Tvente, nego smo na 1:0 propustili da „ubijemo“ utakmicu. Da smo pri vođstvu dali drugi gol meč bi bio gotov. Kontrolisali smo meč posle vođstva i samo je trebalo da budemo odlučniji u završnici, da nastavimo istim tempom, a zapravo smo spustili ritam i zato smo kažnjeni“.

Ten Hag ne želi da govori o pojedincima, mada se stiče utisak da je nezaodvoljan igrom veznog reda i odbrane u situaciji kad su gosti poravnali.

Primljeni gol je greška cele ekipe. Ne sme da se desi da igrač Tventea dribla celim terenom, a da niko od naših momaka ne zaustavi“, primetio je Holanđanin.



tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedLiga Evrope

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara