Suma: Nisam zvezda Partizana

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.19. | 11:55

Gvinejac upozorava da je timska igra način da se crno-beli primaknu vrhu tabele

I igra i golovi. Konačno je Partzan spojio lepo s korisnim. Bilo je situacija kad je partijom zadovoljio visoke navijačke kriterijume, a ostajao praznih šaka, bilo je i kikseva kao u protiv Voždovca i Mladosti, da bi u sudaru sa Spartakom napunio ne samo oči Grobarima, već i mrežu Subotičanima i potvrdio da je ove sezone i te k ako zanimljiv za gledanje.

Kao što crno-beli ne liče na tim iz minula dva prvenstva, tako je i Sejduba Suma drugačiji igrač nego u prvom mandatu. Po povratku sa pozajmice u Izraelu, u završnoj godini ugovora, nametnuo se kao jedan od lidera tima, što potvrđuju i brojke. Dosad je dao sedam i namestio osam golova, više nego dovoljno da ga publika prilikom izlaska sa terena, u nedelju veče, nagradi dugotrajnim aplauzom.

Izabrane vesti

Prija takav status Gvinejcu, vidi se po svakom njegovom potezu da se srodio sa navijačima, ali odbija ulogu kako mu pojedinci namerću.
Nisam zvezda. Ima nas nekoliko koje publika posebno voli. Svako ima svoje miljenike, to je normalno“, ističe Suma posle meča kojim je Parni valjak prekinuo seriju loših rezultata.

I potvrdio da je sposoban da u tri dana odigra na visokom nivou dve utakmice u tri dana, jer je posle gostovanja Junajteda u Beogradu opet bio nadahnut i motivisan, samo što je, a za razliku od duela Lige Evrope i efikasan.
Posle poraza od Mančestera trebalo je da vratimo sebi samopouzdanje i dokažemo se pred domaćom publikom. Uspeli smo u tome. Apsolutno smo svesni da više ne sme da nam se dešava da prosipamo bodove posle velikih mečeva. Naš cilj je da napadnemo prvo mesto“.

Trenera Sava Miloševića posebno raduje što, za razliku od nekih ranijih mečeva, uključujuči i taj sa Mančesterom, nije bilo samoisticanja. Štaviše, Grobare raduje kombinatorika u i oko kaznenog prostora, što je rezultiralo akcijama za prva tri gola, kad su se u listu strelaca upisali različiti igrači.
„To je dobro za tim. Trebalo bi uvek da igramo kao sinoć. Nismo bili sebični, jedan drugom su asistirali Natho i Sadik, što je dobar signal za sve u ekipi“.

Za Parni valjak nama predaha. Za sredu je zakaano gostovanje na Banovom brdu, koji beleži odlične rezultate u poslednje vreme i trenutno je drugi na tabeli.
Mi smo Partizan, idemo na pobedu, ne da se zatvorimo. Kao što sam govorio ranije, borimo se za prvo mesto i znamo kako moramo da igramo. Svesni smo grešaka koje smo pravili i to ne sme da se ponavlja“, dopunio je Sejduba Suma.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara