Dragan Stojković (©Starsport)
Dragan Stojković (©Starsport)

SRBIJA - TIM ZA ŠPANIJU: Povrede i prvak Evrope teraju na ultra-defanzivu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 20:08

U odsustvu povređenog Saše Lukića u prvu postavu uskače još defanzivnije orijentisani imenjak Zdjelar

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Kordobe/

Da Saša Lukić početkom drugog poluvremena okršaja sa Švajcarskom nije teže povredio rame, te već sledećeg dana otputovao za London da tamo nastavi lečenje, sva je prilika da bi selektor Dragan Stojković počeo utakmicu sa Španijom u Kordobi sa identičnih 11 fudbalera kao u Leskovcu. Ali odsustvo fudbalera Fulama koji je sudar sa Sajdžijama startovao u dvojicu sa Lazarom Samardžićem, kao najbiža podrška Aleksandru Mitroviću, tera Srbiju na još defanzivniju postavku, na ultra defanzivu. Ali ne samo povreda.

Izabrane vesti

Kada dolazite na noge prvaku Evrope, pa makar i u ovom slučaju lišenom svojih žila kucavica i napadačkih snaga, praktično ste naterani da apsolutni oprez od samog starta.

"Protiv Španije se otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji visoko i u tim kontra udarima možete biti opasni. Možete da igrate i drugačije protiv njih, ali pitanje je kako će ot izgledati", rekao je selektor na konferenciji za medije i nagovestio da je svaki drugačiji pristup hazarderski potez.

Stoga ne deluje da će od prvog minuta napasti Špance na njihovom terenu sa dva napadača i Aleksandru Mitroviću pridodati Luku Jovića kao najbližeg saradnika, kao što je to uradio u poluvremenu utakmice sa Švajcarskom. Kao trenutno na raspolaganju od opcija u veznom redu ima još Dejana Zukića, Andriju Maksimovića i Sašu Zdjelara, najrealniji scenario jeste da vezista CSKA počne meč u Kordobi i oformi trio defanzivnih vezista sa Nemanjom Maksimovićem i Marko Grujićem. Kako nije bacio u vatru Zvezdinom tinejdžera od prvog minuta u Leskovcu već sa klupe, bilo bi malo iznenađenje da salektor sa njim napadne Špance. Tako će Samardžić formacijski ostati jedina spona između Aleksandra Mitrovića i veznog reda.

A ostalo? Što ono kažu, sistem koji dobro funkcioniše ne treba dirati. Tako od Evropskog prvenstva u globalu izgleda odbrana Srbije. Iako je Kosta Nedeljković u određenoj meri patio protiv Švajcarske, ponovo će sa energetskim perpetum mobileom Veljkom Birmančevićem činiti par ving bekova, a trozubac Milenković, Pavlović, Eraković deluje odlično uigrano i povezano. Da ih ne ureknemo. Kao ni Predraga Rajkovića, čoveka koji među stativama već ozbiljno uliva samopouzdanje ostatku ekipe.

Srbija (3-5-1-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, Zdjelar, Maksimović, Birmančević - Samardžić - Mitrović.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara