Dragan Stojković (Star Sport)
Dragan Stojković (Star Sport)

Selektor Stojković pred Španiju: Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 18:09

"Razmišljamo o promenama, promena u smislu osveženja", kaže šef stručnog štaba Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kordobe)

Četrdeset dana nakon što je u Beogradu zaustavila Šampiona Evrope, Srbije je na istoj misiji. Ponovo malo ko očekuje senzaciju, ali nakon pobede nad Švajcarskom, Orlovi imaju određeno pravo da se nadaju da će u Kordobi, u četvrtom kolu Lige nacija, srcem, željom, trčanje i disciplinom u trajanju od 90 i kusur minuta, ponovo iznenaditi fudbalsku Evropu.

Izabrane vesti

Desetkovani i jedni i drugi, i De La Fuenete i Dragan Stojković lišeni usluga makar sedmorice fudbalera, ali opšti utisak da će Španiju izostanci svetskih zvezda manje boleti, ili da će ih makar, svojim dubokim igračkim kadrom prilično dobro zamaskirati.

"Svi porede tu utakmicu koju smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo defanzivno bili dosta dobro organizovani. Nekada svesno, nekada taktičke zamisli, a nekada zbog protivnika. To se i desilo u Beogradu. Španija je ekipa koja dominira u posedu protiv svake ekipe. Tu se otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji visoko i u tim kontra udarima možete biti opasni. Možete da igrate i drugačije protiv njih, ali pitanje je kako će ot izgledati. I mi i oni imamo dosta problema. Ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, znaćete o čemu govorim. Da li će biti slična ili ista. Zavisi od mnogo faktora.."

Činjenica da se utakmica protiv Španije igra u drugačijim okolnostima u odnosu na onu u Beogradu od pre mesec dana, imajući u vidu da je meč na Marakani došao u trenutku nakon razočaravajućeg evropskog prvenstva, a da ova dolazi nakon što je zaustavljen prvak Evrope, pa pobeđen stari dužnik Švajcarska, neće previše uticati na promenu stava, taktike, plana i pripreme.

"Iskreno, nema velike razlike u pripremi. Ono što je do nas, do mene, da dam informacije igračima o protivniku, da izanaliziramo svi probleme, da ih popravimo. Da se trudimo da se potvrđujemo u ovom rasporedu utakmica. Najvažniji nam je odnos prema igri. Sve ekipe imaju problema sa povredama. Španija ima veliki broj igrača koji nisu spremni. Isto tako i Srbija ima svojih problema. Ako vidite da ne možemo da računamo na Vlahovića, Lukića, Sergeja, Ilića, Živkovića, Babića, Veljkovića... Svi se suočavamo sa tim problemima. Španija je velika fudbalska zemlja... Rikelme igra za Atletiko, Saragosa je igrač pod ugovorom sa Bajernom... Nema lepše stvari nego kada pobedite. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. U ovom momentu najvažnije je da se prikupi potrebna energija u fizičkom smislu. Imaćemo večeras video analizu naše igre protiv Švajcarske i Španije protiv Danske... Sutra u podne je finalna analiza. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju.

Od tri utakmice Lige nacija, dve je Srbija odigrala na zavidnom energetskom nivou i iz njih ponela četiri boda. U jedinoj u kojoj je preposnatljivog žara, te izgaranja na terenu nedostajalo, Srbija se nije dobro provela. Važnije od rezultata sutrašnjeg duela jeste da se ne ponovi izgled Orlova iz Kopenhagena od prošlog meseca.

"Želimo da budemo tim koji se ne predaje da se predaje i koji pokazuje veliku želju i odgovornost prema reprezentaciji. To je putokaz kako moramo da se ponašamo. Rezultat dođe ili ne dođe, ali svi koji branimo čast ove zemlje moramo da damo sve od sebe. Raduje me požrtvovanost, želja za uspehom, za pokazivanjem pravog lica. Na pola smo puta. Još tri utakmice. O sudbini odlučujemo sami, ne čekamo druge da igraju za nas. Mislim da je rezultat zadovoljavajući, trebalo je biti bolji u Kopenhagenu. Ali imali smo napadačke nedostatke tada. Devet bodova je u igri. Želimo da nastavimo u pozitivnom smeru i ambijentu i da će rezultat biti nagrada za ono što smo pokazali."

O sastavu za sutrašnju utakmicu, selektor nije dužio. Zbog povrede Saše Lukića, jasno je da će morati da menja. Da li samo jednog ili više igrača, ostaje zagonetka do sutra.

"Razmišljamo o promenama. Promena u smislu osveženja", zaključio je Piksi.





tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara