Silas (©Reuters)
Silas (©Reuters)

Silas potpisao, Zvezda preuzela platu iz Štutgarta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 20:57

Srpski šampion završio top pojačanje za Ligu šampiona

U ranim popodnevnim časovima Mozzart Sport je najavio, a sada je definitivno - Silas je novo pojačanje Crvene zvezde!

Srpski šampion je dogovorio, a zatim i potpisao potencijalno najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala, saznaje Mozzart Sport! Nedugo zatim potpis je potvrdila i Zvezda na zvaničnom sajtu. Kao što smo ranije pisali, Crvena zvezda Silasa dovodi na jednogodišnju pozajmicu sa otkupnom klauzulom koja će, kako saznajemo, iznositi tačno 10.000.000 evra. Ako je Zvezda aktivira, biće to najskuplji ulazni transfer ikada u našoj zemlji.

Izabrane vesti

Veliku pobedu je klub iz Ljutice Bogdana odneo za pregovaračkim stolom, jer je uspeo da se izbori sa Švabama za nižu sumu izlazne klauzule. Naime, Štutgart je prvo tražio da u ugovor bude uneta suma od 15.000.000 evra za otkup, ali je Crvena zvezda uspela da ispregovara daleko povoljniju cenu, iako je ista i dalje astronomska za naše uslove. Zvezdin vrh morao je da reaguje brzo jer do utorka u ponoć traje rok za licenciranje igrača za grupnu fazu Lige šampiona. I uspeo!

Takođe, naša informacija je da Crvena zvezda preuzima kompletnu Silasovu platu koju ima u Štutgartu. Ona iznosi bruto 2.500.000 evra. To je neto između 1.000.000 i 1.300.000 evropskih novčanica u Nemačkoj. U Srbiji se plata oporezuje po drugačijoj formuli, pa je realno da Zvezda uzme neto deo Silasovih primanja. Još jedan detalj koji govori o tome koliko je branilac duple krune zaista bio ozbiljan u nameri da dovede afričkog krilnog napadača.

Podsetimo, Zvezda je dugo tragala za kapitalnim pojačanjem na bočnim ofanzivnim pozicijama i direktor Marko Marin uspeo je da ga pronađe baš u Silasu. Veliki posao uradio je i bivši golman Vojvodine Aleksandar Čanović, danas uspešni agent u Nemačkoj. Njih dvojica su zajedničkim snagama spasili posao koji je u jednom trenutku bio jako daleko od realizacije. Kasnije je Crvena zvezda učinila i da Štutgart spusti svoje zahteve, sve kako bi Silas mogao da se preseli u Beograd.

On je kao opciju imao Anderleht, ali je Zvezdin adut bio u predstavljanju celog projekta i uloge, što je uz najozbiljniju nameru da se transfer realizuje bilo od izuzetnog značaja da posao dobije svoj 'hepi end'. Pozicija desnog krila biće pokrivena Silasovim dugim korakom, dok će po levoj strani delovati Nemanja Radonjić sa nadom da bi još jednom mogao da vrati karijeru na pravi kolosek i ponovo bio Zvezdin metak u navali.



tagovi

Silas MvumpaLetnji prelazni rok 2024FK Crvena zvezdaŠtutgart

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara