©MN Press
©MN Press

Da opet zapali Marakanu: Radonjić ozvaničen u Zvezdi, ugovor na 2+1 godinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 21:04

Šampion Srbije obelodanio da je vihorni napadač stavio paraf na ponovnu saradnju

Otklonjeno je svako zrnce nedoumice. Crvena zvezda je od ove večeri jača za Nemanju Radonjića. Miljenik navijača iz prvog mandata potpisao je ugovor do leta 2026. godine, uz mogućnost produžetka saradnje do 2027. godine.

Radonjić se u Crvenu zvezdu vraća nakon šest godina i avgusta 2018, kada je za obeštećenje od 12.000.000 evra prešao u Olimpik iz Marselja. Nakon boravka na Velodromu, nastupao je za Hertu, Benfiku i Torino. Prošlu sezonu, Nemanja je proveo na pozajmici u Majorki, gde je želeo da ostane, ali klub sa Balearskih Ostrva nije iskoristio opciju da ga otkupi na kraju sezone za 3.000.000 evra. Ponovo će Nemanja imati šansu da zapali Marakanu, baš kao onog leta 2017. protiv Krasnodara ili pomahnitali sektor za gostujuće naviječe godinu dana kasnije usred produžetaka protiv Spartak Trnave.

Izabrane vesti

Podsetimo, doskorašnji igrač Torina bukvalno se od prvog dana prelaznog roka dovodio u vezu sa crveno-belima, a posebno nakon izjava generalnog direktora Zvezdana Terzića da su mu vrata na Marakani uvek otvorena. Radonjiću je odmah po povratku u Torino sa pozajmice u Majorki poručeno da može da potraži sredinu za sebe, čekao je da se pojavi primamljiva opcija za ostanak u inostranstvu, ali nje očigledno nije bilo, pa je Nemanju put odveo u Beograd.

Sportski sektor crveno-belih želeo je još juče da završi kompletan posao, ali Urbano Kairo nije želeo bez obeštećenja da pusti igrača koji je sa Bikovima imao ugovor do leta naredne godine. Pregovaralo se tokom čitavog dana, a sve je dogovoreno danas, kada su crveno-beli pristali da plate simboličnu svotu novca za obeštećenje.

Radonjić je prvi od pojačanja koja se danas očekuju na stadionu Rajko Mitić, a koja će biti prijavljena za nastup u Ligu šampiona. Iščekuje se angažovanje veznog igrača, koji bi nasledio In Bom Hvana, a poslednji na listi kluba sa stadiona Rajko Mitić bio je Eduar Mišu, koji je slobodan u izboru sredine nakon raskida ugovora sa Adanom Demir.


tagovi

Nemanja RadonjićFK Crvena zvezdaMarakana

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara