©AFP
©AFP

Pukla je: Silas u Zvezdi! Marin i Čanović spasili propao transfer

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 13:10

Afričko krilo potencijalno najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Marakane

Juče u večernjim satima, transfer je praktično bio otkazan. „Deal OFF“, glasila je poruka iz Nemačke.

Manje od 24 sata kasnije, Crvena zvezda je uspela da spasi praktično propao transfer i da dogovori dolazak Štutgartovog krila Silasa. Reprezentativac DR Konga je potencijalno najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Marakane jer dolazi na pozajmicu sa otkupnom cenom većom od 10.000.000 evra, saznaje Mozzart Sport!

Izabrane vesti

Celo leto je Zvezda tragala za kapitalcem na poziciji krila i poslednjih dana je Marko Marin preusmerio svu pažnju na Silasa kojeg kojeg je dugo pratio u Bundesligi. Apsolutni svi na Marakani, od glavnih operativaca do skautinng službe su se složili sa Marinovim izborom i dali mu punu podšrku u realizaciji kapitalnog posla. Na ruku mu je išla i situacija sa igračem koji je uprkos dobrim igrama u pripremnom periodu upao u nemilost trenera Sebastijana Henesa.

Interesovanje su prethodnih dana pokazali Hofenhajm i Verder, ali su odbijeni. Crvena zvezda i Anderleht su danas do podnevnih časova vodili trku rame uz rame za Silasov potpis.

Igračeva želja prethodnih dana je bio Anderleht jer mu tamo žive devojka i deca blizanci, poznaje neke afričke igrače u timu, a 2017. je bio i na probi u velikanu iz Brisela. Poznata sredina. Hteo je i Anderleht njega, delovalo da ima Silasa na tacni, ali Zvezda nije odustajala.

Od sinoć su ključ u ulogu odigrali Marko Marin i nekadašnji Vojvodinin golman Aleksandar Čanović koji sa uspehom radi kao agent u Nemačkoj. Zajedničkim snagama su spasili spasili praktično propao posao. Predstavili su mu Zvezdin projekat, objasnili kakva ga uloga čeka i okrenuli ga u smeru Marakane

Danas je Silas preskočio jutarnji trening Štutgarta i bilo je jasno da se nešto kuva. U tim satima je pregovarao sa Zvezdom, Anderlehtom i na kraju Štutgartom o uslovima za izlazak iz Kluba. Usledila je komunikacija na relaciji sa porodicom, ušlo se u turbo ritam pregovora i na kraju je igrač prelomio:

„Želim da igram u Crvenoj zvezdi“, poručio je agentu i Zvezdi.

Na kraju je presudila volja igrača i Crvena zvezda je u poslednjim satima pred registraciju igrača za Ligu šampiona uspela da ulovi kapitalca kao što je to u prethodnim slučajevima bio slučaj sa Markom Marinom ili In Beom Hvanom.

Silas igra na poziciji desnog krila, brz je, dugog koraka i predstavljaće poboljšanu verziju onoga što je Osman Bukari bio u prethodne dve sezone.


tagovi

Silas Mvumpa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara