undefined
undefined

Sevale Vošine levice na Karađorđu: Lepotice Lazarevića i Radulovića srušile Napredak

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.12.23. | 20:34

Novosađani slavili u poslednjoj utakmici u Mozzart Bet Superligi na svom terenu u ovoj kalendarskoj godini – 2:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Arhivirala je Vojvodina poraze od beogradskih “večitih”, potom vratila samopouzdanje pobedom u Kupu protiv Mladosti GAT (3:0), da bi se večeras u Novom Sadu vratila na pobednički kolosek i u Mozzart Bet Superligi. Novosađani su slomili otpor Napretka već u prvom delu igre i tako na najlepši način spustili zavesu na “Karađorđe” u ovoj polusezoni. Možda ne baš u najlepšem ambijentu, jer je bila skromna poseta na stadionu (najvatreniji prisatalice bojkotuju mečeve koje se igraju radnim danom), ali onih oko 1.500 ljudi koji su ispratili uživo poslednji meč 18. kola Mozzart Bet Superlige, videli su dva prelepa pogotka, dva projektila, oba levom nogom i oba sa ivice šesnaesterca. Kao da su se Milan Lazarević i Andrija Radulović danas takmičili ko će da postigne lepši pogodak. Vošin bek je poslao prvu bombu u 34. minutu, a u 45. Radulović pred odlazak na odmor evrogolom rešio sve dileme – 2:0. Ovaj dvojac bio je danas pogonsko gorivo Vojvodine, jer su osim postignutih golova, pružili kvalitetne partije.

Izabrane vesti

Iako se do prvog gola Vojvodina dosta mučila, na kraju je na poluvreme otišla sa ogromnim kapitalom, koji je uspela da odbrani u nastavku, propustivši i nekoliko dobrih prilika za još ubedljiviji trijumf.

Često prođe 90 minuta fudbala u Mozzart Bet Superligi u kojima gledaoci ne vide praktično ništa, a fudbaleri Vojvodine i Napretka su već iz svlačionice stvorili dve sjajne šanse, ali oba puta je izostala bolja realizacija. Filip Malbašić protutnjao je iz prvog napada po levoj strani, gađao lukavo iz šesnaesterca dalji ugao gola, ali je ta lopta zamalo završila pored stative. I umalo da to kazne gosti na drugoj strani već u sledećem napadu, Zličić je promešao Vošine defanzivce i hteo da šutira, ali je udarac na kraju uputio Slobodan Stanojlović sa deset metara i promašio ceo gol.

I nastavak prvog dela obeležili su Stanojlović i Vošin kapiten, koji su bili najagilinjji akteri u navali u svojim ekipama. Vojvodina jeste imala posed lopte i inicijativu na svojoj strani, ali su Novosađani vrlo često donosili neke konfuzne odluke u napadi i nisu lako pronalazili pukotinu u dobro postavljenoj odbrani ekipe Vladimira Gaćinovića. Vrlo dekoncentrisan je bio štoper Novosađana Lazar Rosić, koji u jednom navratu umalo nije “asistirao” protivniku za gol, a nekoliko grešaka je napravio u predaji lopte.

Ipak, u drugom delu je spasao čist pogodak, kada je kardinalnu grešku napravio Lazar Carević, istrčavši sa gola, a iskusni defanzivac u poslednjem momentu loptu je sklonio ispred Zličića. Nije dovoljno bio aktivan Aleksa Vukanović, kao što je navikao navijače Stare dame u prethodnom periodu, Radulović se trudio, ali nije u tim momentima pronalazio najbolja rešenja na desnoj strani, pa je Malbašić gađao sa dvadesetak metara u nameri da iznenadi golmana Bajića i bio zamalo neprecizan.

U ekipi Kruševljana pomenuti Stanojlović je bio najopasniji po gol Lala, a da Carević nije zabeležio majstorsku intervenciju u 20. minutu, mogli su gosti do vođstva. Bivši igrač Partizana i TSC-a odlično je zahvatio loptu glavom i sa nekih desetak metara gađao pod prečku, no Vošin čuvar mreže je uspeo da je izvadi iz gola.   

A onda se aktivirala Vošina levica. Igrao se 34. minut kada je Zukić iskoristio konfuziju u odbrani gostiju i uposlio Milana Lazarevića, koji je sa ivice šesnaesterca levom nogom poslao hiriruški preizan udarac i doneo prednost Vojvodini.

Samo 11 minuta kasnije Andrija Radulović uspeo je da uradi ono što je bilo đavolski teško – da postigne još lepši pogodak od Lazarevića. Praktično sa istog mesta odakle i Vošin bek, zategao je praćku i poslao projektil pod prečku. Golman Bajić je paradom samo ulepšao pogodak.

Trener Čarapana Vladimir Gaćinović je u nastavku napravio dve ofanzivne promene, ušao je Stoiljković umesto Jovića i zaigrao u napadu, a Đorđa Jovanovića je zamenio najbolji strelac u istoriji Mozzart Bet Superlige, Milan Bojović.

Ipak, Vojvodina je i u nastavku kontrolisala dešavanja na terenu i bila opasnija. Rezultat se ipak nije menjao.

VOJVODINA – NAPREDAK 2:0 (2:0)

/Lazarević 34, Radulović 45 /

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 1.500

Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)

Vojvodina (4-2-3-1): Carević 6,5 – Lazarević 7,5, Rosić 6, Jeličić 6,5, Giorbelidze 6 – Indio 6 (od 46. Nikolić 6), Milosavljević 6 – Radulović 7,5 (od 89. Jovanović), Zukić 6,5, Malbašić 6,5 – Vukanović 6 (od 78. Vukić)

Napredak (4-3-3): Bajić 6 – Jovanović S. 6, Đeković 5,5, Vukajlović 5,5, Marinković 6 – Jović 5,5 (od 46. Stoiljković 5,5), Krstić 5,5, Zličić 6 (od 81.Blagojević) – Ljubomirac 5,5, Stanojlović 6,5 (od 89. Nenadović), Jovanović Đ. 5,5 (od 54. Bojović 6)

Igrač utakmice: Milan Lazarević (Vojvodina) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA – 18. KOLO

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Katai 8pen, Mijatović 68, Hvan 88 – Sremčević 10/

Železničar - Spartak 2:1 (2:1)

/Romanić 10, Hajdin 30 - Tošeski 12/

Nedelja

Radnik - Voždovac 1:1 (0:1)

/Đurđević 81 ag – Flemings 14/

Javor – Čukarički 1:2 (0:1)

/Bosić 55 – Ivanović 8, Stanković 89/

IMT - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Luković 46/

Ponedeljak

Radnički Niš - Partizan 2:1 (0:0)

/Petrov 67p, Ilić 73ag - Saldanja 53/

Vojvodina - Napredak 2:0 (1:0)

/Lazarević 34, Radulović 45+1/



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara