Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Hrvat hvali Srbina: Vlahović može da postigne 25-30 golova u sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 09:56

Uoči okršaja klubova čiji je bio član kao trener i igrač

Narednog vikenda će snage u Seriji odmeriti Juventus u Lacio, a jedan od ljudi koji su povezani sa oba kluba je Igor Tudor. Hrvat je igrao za Juventus i trenirao Lacio.

Otkako je letos napustio Lacio zbog neslaganja sa čelnicima kluba, Hrvat je bez angažmana. Nedavno se pominjao kao kandidat za Milanovog trenera kada je kriza zakucala pred vrata Paula Fonseke, ali se Portugalac pobedom u derbiju spasao otkaza.

Izabrane vesti

Hrvat sa strane prati dešavanja u italijanskom fudbalu i čeka novi posao.

„Naravno da ću gledati meč Juventusa i Lacija. Očekujem dobru utamicu dvojice novih trenera koji su odlično krenuli sa novim idejama. Oko obojice vlada pozitivan ambijent. Volim da vidim ekipe koje igraju na gol-više jer mislim da je to pravac u kojem fudbal ide. Ako igrate da postignete gol, to privlači i navijače. Zato mislim da su Tijago Mota i Marko Baroni da su krenuli dobrim putem kojim treba da se ide“, kaže Igor Tudor za Tutosport.

Igrač kojeg posebno ističe pred subotnji duel je srpski napadač Dušan Vlahović.

„Neću sebi da dozvolim da delim savete nekome ko zna da radi svoj posao kao što je to Juventusov direktor Kristijano Đuntoli. Izabrao je pravog trenera za Juventus i Vlahovića. Po meni je Dušan jedan od najjačih napadača u ligi. Možda je promašio neke šanse, ali je i dao dosta golova. I tek će da ih daje. Mislim da ove sezone može da dođe do bilansa od 25-30 golova u szeoni.

Veruje da će letošnja rekonstrukcija Juventusovog tima i dovođenje igrača ofanzivnijih karakteristika biti od pomoći i Vlahoviću.

„Tim je pravljen tako da pruži zadovoljstvo navijačima. U Juventusu sam bio osam godina i tamo mi je oblikovan fudbalski DNK. Klub je od mene napravio ovo što sam postao. Mislim da je Juve favorit protiv Lacija, ali u trci za skudeto prednost dajem Interu. Posle njih slede Napoli, Juve i Milan“.

Pohvalio je i mladog Turčina Kenana Jildiza.

„Primetio sam ga prošle sezone i srećan sam što napreduje. Bavim se trenerskim poslom 15 godina i uvek sam govorio da kvalitet ne poznaje godište. Najbolji treba uvek da igraju, bez obzira da li imaju 17, 18 ili 19 godina. Pogotovo ako nisu defanzivci“.

Zato je Italijanima preporučio novi biser hrvatskog fudbala.

„Zaista mi se dopada Martin Baturina iz zagrebačkog Dinama koji igra nešto između ’osmice’ i ’desetke’. Obratite pažnju na njega“, rekao je hrvatski stručnjak. 


tagovi

Dušan VlahovićIgor Tudor

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara