(©Reuters)
(©Reuters)

San Siru oduzeto domaćinstvo finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.09.24. | 19:11

UEFA presekla

Postojao je plan, ali je brzo pao u vodu. UEFA je odredila da se ove godine finale Lige šampiona igra u Minhenu, naredne u Budimpešti, a 2027. na San Siru. Ali, neće tako biti…

Jer, UEFA je presekla i donela odluku da se finale Lige šampiona ne igra na stadionu na kome su skućeni Milan i Inter. Evropska kuća fudbala oduzela je San Siru domaćinstvo iz razloga što grad i opština nisu dali garancije.

Izabrane vesti

Ove godine u maju UEFA je dodelila domaćinstva Mađarskoj i Italiji za naredna dva izdanja elitnog fudbalskog takmičenja na Starom kontinentu, međutim, neizvesnost je postojala zbog potencijalnog iseljavanja Intera i Milana sa stadiona i planovima vezanim za renoviranje, ali i rušenje kompleksa.

Kako garancija nema, San Siro je skinut sa spiska domaćina i tražiće se novi.

Pošto opština Milano nije mogla da garantuje da na stadionu San Siro i u okolini neće biti radova i rekonstrukcije tokom 2027. godine, u periodu održavanja finala Lige šampiona, odlučeno je da se Milanu ne dodeli organizacija finala, te da se konkurs za domaćinstvo ponovo otvori i konačna odluka donese u maju ili junu 2025. godine”, stoji u saopštenju UEFA.


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara