REZZIME DANA (utorak): Sve je to kod Italijana previše tanko

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.06.24. | 23:36

Pročitajte ko vam je doneo novac 3. juna, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO:

SLOVENIJA - JERMENIJA (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 2:1

Ako je čitava Slovenija pre oko dva i po meseca stala pod plašt nezapamćene euforije kada je na Stožicama pala moćna Portugalija (2:0), onda je dobar deo tog samopouzdanja desetak dana pred Evropsko prvenstvo, u Ljubljani okrnjila Jermenija. Dočekali su Slovenci 70. selekciju FIFA rang liste na istom mesto gde su u martu besneo Kristijano Ronaldo, pobedili autsajdera (2:1), ali mu dozvolili da im pred očima Srbije, Engleske i Danske, budućih rivala u grupi C dolazećeg Eura, ogoli mane i ranjivost.

Opširnije OVDE

PORTUGALIJA - FINSKA (tip 1, kvota 1,15) - rezultat 4:2

Vodio je Portugal 3:0, a onda se pod naletom Temua Pukija odbrana dva puta za nekoliko minuta raspala i unela nervozu među navijače na Žoze Alvalade stadionu. Bruno Fernandeš je ipak u finišu dao gol za 4:2 i sprečio potencijalno rastakanje mira u kući. Jednu od najkvalitetnijih evropskih reprezentacija do početka Evropskog prvenstva čeka još jedan prijateljski duel - protiv Hrvatske (subota, 18.45).

Opširnije OVDE.

ŠVAJCARSA - ESTONIJA (tip 1, kvota 1,17) - rezultat 4:0

Poslednjih nekoliko mečeva četa Murata Jakina odigrala je veoma tvrdo, uglavnom 1:0, 0:0, 0:1, da bi se večeras napokon raspucala. Ne treba posebno isticati koliko je ovakav rezultat važan za pumpanje samopouzdanja pred veliko takmičenje...

Opširnije OVDE.

ŠVEDSKA (Ž) - REPUBLIKA IRSKA (Ž) (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 1:0

Irkinje su daleko najslabije u grupi 3 A divizije kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Posle četiri kola nemaju nijedan bod, a večeras su bile veoma blizu, uzimajući u obzir da je sve do 84. minuta Švedska bezuspešno napadala. Gol za pobedu bronzanih sa prološlogodišnjeg Svetskog prvenstva dala je igračica Bajerna Magdalena Erikson.

BIH (Ž) - MALTA (Ž) (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 2:1

Fudbalerka Bazela Milena Nikolić prava je heroina bosanskog tima. Ona je dala oba pogotka u trijumfu nad Maltom, a pobedonosni je viđen u četvrtom minutu nadoknade. Bosanke se bore za drugo mesto u grupi sa Severnom Irskom i imaju dva boda više na dva kola pre kraja kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo. Portugalke su tu neprikosnovene.

HAMARBI TALANG - SOLENTUNA (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 3:1

U duelu trećeg ranga takmičenja švedskog fudbala Hamarbi TFT je trijumfovao protiv Solentune sa dva gola razlike, a u strelce su se upisali Elijas Mohamed, Gent Elezaj i Adam Akimi. Lider takmičenja je trenutno Junajted Nordik sa četiri boda više od Umea, a osam više od trećeplasiranog Hamarbi Talanga.

ŠPANIJA (Ž) - DANSKA (Ž) (tip 1, kvota 1,12) - rezultat 3:2

Aktuelne prvakinje sveta spasile su se blamaže u poslednjih 15 mnuta. Danska je kao totalni autsajder vodila 2:0 na gostovanju u Tenerifima sve do 74. minuta, a onda je domaćin pokazao da može da da koliko golova god želi i uz malo oubiljniju igru potpuno preokrenuo u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

PRECRTANO

ITALIJA - TURSKA (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 0:0

Turska i Italija visokih ambicija dočekuju Evropsko prvenstvo, međutim dve reprezentacije su u pretposlednjoj proveri pred izazove u Nemačkoj tek stidljivo otvorile po nekoliko karata. Oprezno, uz čvrst fudbal bez previše šansi i uzbuđenja.

Opširnije OVDE.

RUMUNIJA - BUGARSKA (tip 1, kvota 1,70) - rezultat 0:0

Okupilo se više od 30.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Bukueštu kako bi dalo podršku rumunskom timu pred prvo učešće na velikim takmičenjima posle osam godina. Nisu im momci u žutim dresovima odgovorili na adekvatan način, pošto su odigrali bez golova sa komšijama. Tragičar ove prijateljske utakmice bio je ofanzivac domaćih Denis Man koji je promašio penal u 54. minutu.

FINSKA (Ž) - HOLANDIJA (Ž) (tip 2, kvota1,65) - rezultat 1:1

Znale su Holanđanke da ih čeka teško gostovanje na severu Starog kontinenta i kada su povele golom Linet Berenstejn u 17. minutu činilo se da je to bila potvrda teze da nisu potcenili domaćina. Kao su se Narandžaste uljuljkale u rano vođstvo, a kada nisu rešile meč na vreme Finkinje su dale izjednačujući pogodak preko Jute Rantale. Stanje u grupi je izuzetno interesantno, jer na dva kola do kraja Holandija ima sedam bodova, Norveška i Italija po pet, dok je Finska na četiri.


tagovi

rezzime danaklađenje rezzime tipovanjaklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara