REZZIME DANA (četvrtak): Remiji upropastili prosek

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 23:09

Pročitajte ko vam je doneo novac 6. juna, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

MALAVI - SAO TOME (tip 1, kvota 1,20) rezultat 3:1

Gosti su nastavili da dele bodove rivalima, ali su za razliku od raspleta u prethodne dve utakice ovaj put makar postigli gol. Pogaodak na početku drugog poluvremena, pri rezultatu 0:2, kratkotrajno je vratio neizvesnost, ali je Malavi vrlo brzo stavio tačku na susret golom za 3:1.

HOLANDIJA - KANADA (tip 1, kvota 1,40) rezultat

Odlučio je Džesi Marš da ove godine napravi promenu na golu Kanade i umesto veterana Milana Borjana pruži šansu mlađem Dejnu Sent Kleru. U svom tek petom nastupu za nacionalni tim, protiv Holandije u Roterdamu, golman Minesote pokazao je selektoru da će moći u budućnosti češće da računa na njega. Ipak, i pored nekoliko sjajnih intervencija kanadskog golmana, to nije bilo dovoljno gostima da izbegnu ubedljiv poraz. Holandija je u prvoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj slavila sa čak 4:0.

Opširnije OVDE.

LIBIJA - MAURICIJUS (tip 1, kvota 1,30) rezultat 2:1

Bod protiv Angole nije bio dovoljan vetar u leđa igračima Mauricijusa koji su pretrpeli drugi poraz u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Iako su gosti uspeli da izjednače rezultat u 34. minutu Libija je brzo odgovorila, stekla novo vođstvo i očuvala ga do kraja utakmice čime je zadržala epitet lidera.

JORDAN - TADŽIKISTAN (tip 1, kvota 1,63) rezultat 3:0

Domaćin je pobedom uspeo da kolo pre kraja overi plasman u narednu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a posao je obavio u drugom poluvremenu. Treća pobeda u nizu potvrdila je da je Jordan u odličnoj formi, dok su gosti porazom u direktnom susretu sa konkurentom izgubili i matematičke šanse.

BENIN - RUANDA (tip 1, kvota 2,15) rezultat 1:0

Jedan gol je bio dovoljan da Benin slomi Ruandu i nanese joj prvi poraz u kvalifikacijama. Istovremeno, domaćin je pobedom stigao do četiri boda iz tri kola na koliko su ostali i gosti.

EGIPAT - BURKINA FASO (tip 1, kvota 1,60) rezultat 2:1

Trezege je sa dva rana gola, u 3. i 5. minutu, ekspresno doneo osetnu prednost domaćinu, međutim neizvesnost je u 57. minutu vratio Traore. Gol gostujućeg fudbalera probudio je nadu fudbalera Burkine Faso, ali nije bio dovoljan da inicira preokretili makar izjednačenje.

PRECRTANO

BAHREIN - JEMEN (tip 1, kvota 1,12) rezultat 0:0

Nije se Bahrein proslavio protiv skromne reoprezentacije Jemana, ali je obavio misiju i plasirao se u narednu fazu kvalifikacija. Domaćinu je bilo bitno da ne doživi ubedljiv poraz, jer je samo to bio scenario po kojem bi gosti i poslednje kolo dočekali uz tračak nade, te je utakmica mirnih mreža za reprezentativce Bahreina zapravo predstavljala overu uspeha s obzirom na to da su se izborili za plasman u narednu rundu kvalifikacija, uz Ujedinjene Arapske Emirate.

GVINEJA BISAO - ETIOPIJA (tip 1, kvota 1,50) rezultat 0:0

Razlika u kvalitetu nametnula je epitet favorita domaćinu koji međutim isti nije opravdao. Iako se očekivalo da Gvineja Bisao bude kopnkretniji rival, ispostavilo se da čak može da bude zadovoljnija bodom od Etiopije koja je posle Sijere Leone spotakla još jednog rivala.

MALI - GANA (tip 1, kvota 2,05) rezultat 1:2

Delovalo je da će konkurenti u borbi za vrh morati da se zadovolje po bodom. Svaka reprezentacija imala je po poluvreme, te je Mali poveo u prvom delu igre, dok je Gana izjednačila u nastavku, a onda i golom Džordana Ajeva u četvrtom minutu nadoknade stigla do pobede.

SENEGAL - DR KONGO (tip 1, kvota 1,45) rezultat 1:1

Drugu utakmicu uzastopno Senegal je umesto unapred upisane pobede morao da se zadovolji remijem. posle Togoa, planove rivalu pokvarila je i DR Kongo. Iako je sar doneo prednost domaćinu u završnici prvog poluvremena, gosti su u kasnoj fazi utakmice ziborili remi preko Majelea.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara