©AFP
©AFP

Rezerve Dortmunda žele minute u Parizu, Bajernu preti najgori plasman od 2011. godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 17:37

Milioneri ubedljivi protiv Augzburga (5:1), Bavarci poraženi od Štutgarta (1:3)

Karte za Ligu šampiona naredne godine podeljene su među bundesligašima. Izboreno mesto i za peti nemački klub na najsvetlijoj evropskoj pozornici uticalo je da izostane neizvesnost u borbi za prva mesta iza Bajer Leverkuzena, a takav rasplet Borusija dortmund i Bajern Minhen iskoristili su da promešaju karte i sačuvaju nosioce za revanš utakmice Lige šampiona.

Susreti sa Pari Sen Žermenom i Real Madridom bili su razlog da Edin Terzić i Tomas Tuhel promešaju karte što je imalo različit efekat, te su rezerve Milionera demolirale Augzburg (5:1), dok je mešoviti sastav Bajerna poražen napoustio teren Štutgarta (1:3) i doveo u pitanje drugo mesto.

Izabrane vesti

Odlučio se strateg Milionera da u potpunosti poštedi startere utakmice Lige šampiona u kojoj je njegov tim zabeležio minimalni trijumf nad Pari Sen Žermenom. Sa deset promena, uz samo golmana Gregora Kobela od prethodnih startera, Borusija je dočekala Augzburg, a niz izmena nije se negativno odrazio na igru domaćina. Naprotiv, na krilima veterana Marka Rojsa, Milioneri su rano slomili otpor protivnika i već u prvih pola sata susreta stekli tri gola prednosti.

U želji da odmori nosioce Tuhel je doveo sebe u problem jer se niz igrača sa skromnijom ulogom kandidovao za važnije zadatke u duelima koji slede, sa akcentom na revanš u Parizu. Ulogu glavnog aktera, pogotkom uz tri asistencije, poneo je iskusni Rojs, ali je pažnju pre svih privukao Jusufa Mukoko, mladi ofanzivac koji je sa dva gola trasirao put Milionera.

Između pogodaka bisera rođenog 2004. godine u strelce se upisao i Donjel Malen, dok su posle pogotka Vargasa u 32. minutu za 3:1, sve snove Augzburga urušili već Rojs i Feliks Enmeha.

Rasplet u Drotmundu sigurno će doneti niz nedoumica pri izboru postave Edinu Terziću, dok će uz glavobolje revanš polufinala Lige šampiona dočekati i Tomas Tuhel, ali iz različitog povoda. Rasterećeni Bavarci došli su u goste Štutgartu uz čak šest promena u sartnoj postavi u odnosu na susret sa Realom završen rezultatom 2:2, a Švabe su eksperimentisanje protivnika umele da iskoriste i priđu drugoplasiranoj ekipi na samo dva boda.

Nagovestio je domaćin već u prvom poluvremenu nameru da zagorča život Bajernu, ali je posle vodećeg gola Leonidasa Stergiua, prošlosezonski šampion je uspeo da režira odgovor iz penala koji je Hari Kejn pretočio u gol.

Nerešeni rezultat je ostao na snazi do završnice utakmice, odnosno 83. minuta, a potom su za deset minuta Vu Jeng i Silas overili slavlje domaćina. Dva boda prednosti dva kola pre kraja razlog su zbog kojeg će se Bajern okretati preko ramena ka Štutgartu, jer eventualni novi kiks mogao bi da utiče da Bavarci prvenstvenu trku završe na trećem mestu što se nije dogodilo od sezone 2010/11.

Osim poraza, glavobolju za Tuhela predstavljaće i povreda Rafaela Gereira usled koje će Bajernu značajno biti smanjena rotacija na sredini terena u Španiji, a kao rešenje se nameće Aleksandar Pavlović.

BUNDESLIGA – 32. KOLO

Petak

Hofenhajm - RB Lajpcig 1:1 (0:1)

/Kramarić 90 - Šeško 38/

Subota

Borusija Dortmund - Augzburg 5:1 (3:1)

/Mukoko 4, 29, Malen 20, Rojs 34, Enmeha 64 - Vargas 32/

Štutgart - Bajern Minhen 3:1 (1:1)

/Stergiu 29, Vu Jeng 83, Silas 90+3 - Kejn 37p/

Verder - Borusija Menhengladbah 2:2 (1:1)

/Voltemade 45, 65 - Hak 8, Neuhaus 90+1/

Volfsburg - Darmštat 3:0 (2:0)

/Vimer 8, Vind 11, Černi 90+3/

18.30: (2,40) Keln (3,50) Frajburg (3,10)

Nedelja

15.30: (2,00) Union Berlin (3,50) Bohum (4,10)

17.30: (2,95) Ajntraht Frankfurt (3,45) Bajer Leverkuzen (2,35)

19.30: (3,25) Hajdenhajm (3,50) Majnc (2,30)

***Kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara